Release Dune 2 nu ineens weer vervroegd

News
maandag, 20 november 2023 om 12:30
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Warner Bros. blijft maar spelen met de release dan Dune 2. Eerder werd de film flink uitgesteld, maar nu komt de film weer wat eerder in de bioscopen terecht.
Oorspronkelijk zou Dune 2 uitkomen op 3 november 2023, maar door de recente SAG-AFTRA-staking werd de film al gauw verschoven naar 15 maart 2024. Door de stakin was het namelijk niet mogelijk voor acteurs om promotie voor te film te verrichten, zoals het geven van interviews en het bijwonen van de premiere.
Warner Bros. heeft nu opnieuw de releasedatum aangepast, maar gelukkig moet de film nu eerder verschijnen. Het is de bedoeling dat Dune 2 te zien is vanaf 1 maart 2024. Die datum is vooralsnog alleen voor de bioscopen in de Verenigde Staten, maar de kans is zeer groot dat het ook de releasedatum wordt in Nederland en andere landen.

Lof voor de eerste Dune

Het eerste deel werd erg goed ontvangen, wat goed duidelijk werd door de opbrengst van de film (402 miljoen dollar) en gecombineerd met het feit dat de film veel nominaties kreeg voor diverse prestigieuze prijzen (waaronder 10 Oscarnominaties).
De eerste film ging over Paul Atreides, een jongen van adel die samen met zijn familie naar de planeet Dune wordt gestuurd. De familie Atreides is namelijk aangewezen door de Keizer als de nieuwe 'beheerder' van de planeet en de zeer waardevolle grondstoffen op de planeet. Al snel blijkt alleen dat de familie in een val is gelopen.
In de tweede film wordt de cast uitgebreid met een aantal grote namen. Zo gaat Christopher Walken Emperor Shaddam IV spelen in de sequel.