Creed 4 in de maak met een opvallende regisseur

News
maandag, 20 november 2023 om 11:30
rocky ivf1589270990
Na het succes van het derde deel werd afgelopen weekend de vierde film bevestigd door de producent van het voorlopig laatste deel in de franchise, Irvin Winkler. De acteur van het gelijknamige hoofdpersonage Adonis ‘Donnie’ Creed, acteur Michael B. Jordan, gaat de film regisseren.
Het derde deel was een behoorlijke hit in de box office, de film bracht wereldwijd 275 miljoen dollar op (en dat met een budget van slechts 75 miljoen dollar). De film, met de omstreden acteur Jonathan Majors als bad guy Damian ‘Dame’ Anderson, werd erg goed ontvangen bij doorgewinterde fans.
Onduidelijk is nog of Michael B. Jordan zal gaan terugkeren als het hoofdpersonage of dat er een nieuwe rol vrijkomt in de wereld van Rocky. In de gehele Rocky saga zagen we hoe Balboa transformeerde van wereldkampioen boksen naar een gerespecteerd trainer, mogelijk bewandeld Creed hetzelfde pad. Geruchten gaan er rond dat in de aankomende film Donnie zijn slechthorende dochter kan gaan trainen, dit zou een erg interessante premisse zijn voor een nieuwe film en mogelijk nieuw leven blazen in de filmreeks.

Sylvester Stallone uit het veld geslagen

In het derde deel van de Creed-trilogie was het de eerste keer zonder Sylvester Stallone als Rocky Balboa. Fans waren erg verdeeld over het nieuws van het ontbreken van het geliefde personage. Sommige fans beweren dat dit een nieuwe weg zou inslaan voor de filmreeks en anderen waren bang dat dit een neerwaartse spiraal zou creëren in de franchise. De acteur, die alsnog achter de schermen betrokken was bij het project, steunde het voorstel zonder hem door te gaan.