Release date Far Cry 6 nu officieel onthuld

News
maandag, 13 juli 2020 om 11:30
far cry 6 lanzamientof1594998056
De release date van Far Cry 6 is bekend. Tijdens het Ubisoft Forward event van zondag 12 juni, toonde de ontwikkelaar het nieuwste deel van Far Cry aan de wereld. In een aankondingstrailer zijn de eerste beelden van Far Cry 6 te zien.
Far Cry 6 speelt zich af op het tropische Yara. Het fictieve paradijs staat al jaren stil en wordt geregeerd door dictator Anton Castillo, vertolkt door Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito. Samen met zijn zoon en tevens opvolger Diego zetten ze alles op alles om het land weer in vroegere glorie te herstellen, ongeacht de gevolgen van dien.
De roekeloze onderdrukking heeft een ware revolutie onder het volk van Yara ontketend. Spelers kruipen in Far Cry 6 in de huid van Dani Rojas. Rojas is een inwoner van Yara en strijdt als guerrillavechter voor de vrijheid van de standen, jungles en hoofdstad Esperanza.
Ubisoft heeft nog geen gameplay van Far Cry 6 naar buiten gebracht. Wel publiceerde het twee trailers waarin de sfeer geproefd kan worden.

Gratis next-gen upgrade van Far Cry 6

Far Cry 6 verschijnt op 18 februari 2021 op PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X, Google Stadia en pc. De release komt kort na de lancering van de volgende generatie consoles en daar speelt uitgever Ubisoft dan ook op in.
Het nieuwste deel zal een gratis upgrade krijgen voor Far Cry 6 als je de game voor de PlayStation 4 of Xbox One aanschaft. Hoe dit precies in elkaar zit, is nog niet duidelijk. Ubisoft komt na verloopt van tijd met meer informatie over een upgrade naar PS5 of Xbox Series X. Wel is dus duidelijk dat hier geen extra kosten aan verbonden zitten.

Far Cry 6 Release date

De releasedatum van 18 februari komt niet als een grote verrassing. Afgelopen vrijdag lekte PlayStation Store-pagina in Azië de datum al uit. De pagina van Far Cry 6 ging daar te snel live.