Facebook verbiedt posts over ‘homogenezing’

News
maandag, 13 juli 2020 om 12:00
facebook 1903445 1920f1633441471
Facebook heeft een verbod op berichten over zogenaamde 'homogenezingen' ingesteld op het platform. Het is vanaf nu niet meer toegestaan om gerelateerde posts te plaatsten op Facebook.
Met het verbod op berichten over ‘homogenezing’, volgt het bedrijf het beleid van Instagram op. Het dochterbedrijf van Facebook deed ook al een verbod op soortgelijke posts. De beleidsbaas van Instagram zei toen: “Het is bij ons verboden mensen op basis van seksuele oriëntatie of genderidentiteit aan te vallen. We passen de regels aan zodat ook conversietherapie niet meer welkom is."
Tegenover CNN meldt een woordvoerder dat Facebook nu dus ook een verbod heeft ingesteld. Het gaat om zowel reclameberichten en wervende berichten die gebruikers in groepen of op hun eigen tijdlijn kan plaatsen. De verboden berichten maken reclame voor zogeheten ‘conversietherapieën’. Hierbij beweren aanbieders dat het homoseksualiteit kan genezen.
flag 1184117 1920f1594580769

Niet alleen op Facebook

Het aanprijzen van de conversietherapieën wordt nu gezien als haat zaaien. Facebook belooft dat het de regels op de eigen sociale netwerken uit zal breiden. Naar alle waarschijnlijkheid kan het wel even duren voordat Facebook berichten over homogenezing daadwerkelijk zal verwijderen.
In Nederland en Duitsland zijn de gevaren van conversietherapieën een hot topic. Duitsland deed sinds mei 2020 de therapieën namelijk in de ban. In ons land worden er onderzoeken gedaan naar de conversietherapieën en wordt er ook gekeken naar een verbod. De meerderheid van het kabinet zou conversietherapieën strafbaar willen maken. Een concreet wetsvoorstel is er op het moment nog niet.
Naar schatting van RTL Nieuws zouden er in Nederland zo’n 15 organisaties/personen actief zijn met het aanbieden van conversietherapieën.

Populair Nieuws