Reggie Fils-Aime verlaat GameStop

News
maandag, 29 maart 2021 om 15:30
Reggie Fils-Aime werd bekend als president van Nintendo of America en trad hier vervolgens in 2019 af. Doug Bowser nam vervolgens de rol van Reggie over binnen Nintendo, maar dit zou niet betekenen dat Reggie niks meer met gamen te maken zou hebben. Toch zien we Reggie Fils-Aime opnieuw vertrekken, maar nu bij GameStop.
Reggie Fils-Aime was het gezicht van Nintendo in de Verenigde Staten. Tot grote verbazing kwam er helaas een einde aan zijn tijd bij Nintendo in 2019, maar de passie voor games en het helpen bij bedrijven hield niet zomaar op. In maart 2020 kwam Reggie bij het raad van bestuur van GameStop om het bedrijf weer de juiste richting in te duwen.

Reggie Fils-Aime weg bij GameStop

GameStop heeft al een lange tijd financieel moeite gehad om overeind te blijven. Hoewel de aandelen spontaan stegen eerder dit jaar, heeft dit het bedrijf niet zo zeer geholpen om totaal overeind te blijven. Veel verschillende winkels van GameStop hebben al de deuren moeten sluiten en het lijkt steeds verder de verkeerde kant op te gaan.
Nu verlaat belangrijk bestuurslid Reggie Fils-Aime het bedrijf in juni 2021, zo heeft GameStop laten weten. Niet alleen Reggie zal het bedrijf verlaten, ook mede-bestuursleden Bill Simon en J.K Symancyk lopen weg van het bedrijf. Dit betekent niet veel goeds voor de toekomst van GameStop. Als de drie grote leden van het raad van bestuur weglopen, gaat dit grote impact hebben op het bedrijf en de toekomst van hiervan. Het is de vraag hoe lang het iconische gamebedrijf nog in leven kan blijven tijdens de huidige coronacrisis.