'Dit zijn de Samsung Galaxy S23 specs'

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 16:00
samsung galaxys22f1673952408
Berichten van een bekende insider lijken de Samsung Galaxy S23 specs gelekt te hebben. En daaruit blijkt dat de aankomende smartphone maar weinig veranderingen doorvoert.
Het duurt nog een paar maanden voordat Samsung de nieuwste generatie Galaxy telefoons zelf onthult, maar de specs voor de Galaxy S23 lijken nu al op straat te liggen. Volgens Yogesh Brar, een insider met een goede reputatie, krijgt het aankomende vlaggenschip van Samsung maar een paar minimale upgrades tegenover het S22 model.
Zo moet de Galaxy S23 hetzelfde 6.1-inch sAMOLED scherm met een 120Hz verversingssnelheid gaan gebruiken als nu in de S22 zit. Ook de cameramodules blijven onveranderd volgens de lekker: een 50 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel ultrawide camera en een 10 megapixel zoomlens. De frontcamera moet verder ook gelijk blijven en wordt dus wederom een 10 megapixel sensor.

Samsung past maar een paar Galaxy S23 specs aan

De enige twee nieuwigheden aan de S23 zijn terug te vinden bij de processor en de batterij. De aankomende Galaxy telefoon moet gaan draaien op de Snapdragon 8 Gen 2 chipset, zoals veel van de aankomende Android telefoons de nieuwe chip gebruiken. De accu in de Galaxy S23 is met 3900mAh iets groter dan de 3700mAh accu in de S22.
Samsung speelt het dus vrij veilig met de aankomende Galaxy S23. Met zo weinig upgrades is het de vraag of het bedrijf in de line-up wellicht ergens anders een verrassing heeft verstopt. Het antwoord laat waarschijnlijk nog even op zich wachten. Traditiegetrouw brengt Samsung zijn nieuwe telefoons aan het begin van het jaar uit, dus het duurt nog een paar maanden voor er duidelijkheid komt of de geruchten waar zijn.