Red Dead Redemption 2 voor Switch lijkt een fout

News
vrijdag, 29 september 2023 om 15:30
2021 09 27 red dead redemption 2f1632766252
Sinds kort kunnen Nintendo Switch-eigenaren aan de slag met Red Dead Redemption. Even leek het erop dat de tweede game ook zou volgen. Maar het ziet ernaar uit dat dat een foutje was.
Nieuwe games moeten op zeker moment een leeftijdsclassificatie krijgen. Ongetwijfeld tot ergernis van uitgevers gebeurt het nog wel eens dat nieuwe games of nieuwe uitgaves van games daardoor uitlekken. De game staat dan namelijk met platforms en al vermeldt in een publieke database van games en hun classificaties.
Onlangs leek het er bijvoorbeeld op dat Red Dead Redemption 2 een Switch-versie zou krijgen, toen het platform ineens genoemd werd bij de Braziliaanse rating voor de game. Opvallend is alleen dat dat weer is teruggedraaid. Het ziet ernaar uit dat de vermelding een vergissing was.
Meestal wordt de database van een classificatie-autoriteit namelijk niet aangepast om geheimhouding. Wanneer iets eenmaal te zien is in zo’n database, verandert het doorgaans niet meer. Voor nu lijkt er dus geen Switch-port van Red Ded Redemption 2 aan te komen.

Is Red Dead Redemption 2 voor Switch nog mogelijk?

Het is natuurlijk geen gekke gedachte dat Red Dead Redemption 2 uiteindelijk naar de Switch of een toekomstig Nintendo-platform komt. Nu de eerste game daarop te spelen is, is een port van de tweede een logische zet. Rockstar heeft daar alleen niets over aangekondigd, dus als er een port komt, kan het nog even duren.