Red Bull topman steekt draak met 'dure' Ferrari-coureur

News
vrijdag, 13 mei 2022 om 12:30
si202203200204 newsf1647865169
Het politieke spelletje in de Formule 1 is alweer in volle gang. Na meerdere gevechten op de baan zijn Red Bull Racing en Ferrari nu ook buiten races om aan het worstelen, waarbij topman Helmut Marko nu de draak steekt met Carlos Sainz.
Het verschil tussen Red Bull Racing en Ferrari is minimaal, waarbij het team van Max Verstappen nipt de overhand lijkt te hebben. Het zal dan ook belangrijk worden om de auto zo goed mogelijk te ontwikkelen door het jaar heen.
Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, stelde daarbij dat Red Bull waarschijnlijk niet tot het einde van het jaar met upgrades kan komen, omdat het team al teveel geld heeft uitgegeven. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com zou RBR al 75 procent van haar upgrade-budget hebben uitgegeven in 2022.
Red Bull Racing heeft die geruchten stellig ontkend. Helmut Marko, de topadviseur bij het team, gooit daar nu nog wat olie op het vuur. De Oostenrijker wijst namelijk in een interview met Motorsport-Total.com op de crashes van Ferrari-coureur Carlos Sainz.

Problemen voor Red Bull Racing

Door de ongelukken van Sainz kon de Spanjaard in twee races de finish niet halen en miste hij kostbare trainingstijd in Miami door een crash in de vrije training. Bij Red Bull Racing hebben de coureurs alleen ook flink wat punten gemist, maar juist door technische problemen. Het einde lijkt daarvoor ook niet in zicht, want volgens teambaas Christian Horner zat Sergio Perez dichtbij een DNF tijdens de Grand Prix van Miami.

Populair Nieuws