Carlos Sainz moet operatie ondergaan, mist GP van Saoedi-Arabië

News
vrijdag, 08 maart 2024 om 14:00
carlos sainz gp saoedi arabie 2024f1709901927
Na Alexander Albon moet nu de volgende F1-coureur een Grand Prix missen door een blindedarmontsteking. De Spanjaard moet een operatie ondergaan, waardoor hij de GP van Saoedi-Arabië zal missen.
Carlos Sainz meldde zich woensdag al ziek voor de mediadag, waardoor hij niet beschikbaar was voor interviews. Het leek toen te gaan om buikgriep. Op donderdag was de coureur alleen wel aanwezig in de auto voor de eerste en tweede vrije training, wat een indicatie zou zijn dat het al iets beter ging met de Spanjaard.
Dat is alleen niet het geval, laat een woordvoerder van Ferrari weten in een persbericht. Sainz heeft namelijk last van een blindedarmontsteking en is naar het ziekenhuis gebracht voor een operatie. Het team wenst Carlos een snel herstel.

Ferrari-debuut voor reservecoureur

Door de operatie zal Sainz niet deel kunnen nemen aan de GP van Saoedi-Arabië, dezelfde reden waardoor Alexander Albon moest uitvallen in 2021 en Nyck de Vries zijn kans kreeg. Deze keer krijgt reservecoureur Oliver Bearman de mogelijkheid om te laten zien waartoe hij in staat is in een F1-auto.
De jonge Brit was al in Saoedi-Arabië aanwezig voor de Formule 2, waarvoor hij pole position heeft gepakt. Hij zal die race alleen overslaan. Bearman neemt plaats in de Ferrari van Sainz vanaf de derde vrije training.

Populair Nieuws