Red Bull sloopt dit keer zelf trofee

News
maandag, 31 juli 2023 om 10:30
max verstappen sergio perez red bull racing f1f1652960693
Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar Red Bull verliest wel twee keer een trofee door een zelfde soort ongeluk. Vorige week ging de trofee van Max Verstappen stuk, nu was de constructeurstrofee aan de beurt.
Afgelopen weekend vond de GP van België plaats. Daar was het weer raak voor Red Bull: Max Verstappen werd eerste, Sergio Perez tweede. Dit moest natuurlijk gevierd worden met een groepsfoto en met het spuiten van champagne en Red Bull. En daar ging het weer mis.
De meeste teamleden hadden namelijk helemaal geen zin om nat te worden en renden gauw weg. Hierdoor viel het pitbord van Perez om, precies op de constructeurstrofee. Verstappen, wie dus vorige week al een trofee verloor aan een champagnedouche, viel het al snel op: ‘’Hij is weer kapot!’’ riep hij lachend. De trofee’s van de coureurs werden dit keer wel gespaard: de constructeurstrofee was het enige slachtoffer.

Trofee Verstappen stuk door actie Lando Norris

Vorige week won Verstappen de GP van Hongarije, waarvoor hij beloond werd met een porseleinen trofee van 40.000 euro. Deze beker wachtte een zelfde soort lot als de constructeurstrofee van deze week. Lando Norris stond naast Verstappen op het podium en ramde de onderkant van een champagnefles op het podium om alle andere coureurs op het podium nat te spuiten. Hoewel de coureurs wel tegen een stootje kunnen, kon de porseleinen trofee dat niet.
De twee coureurs konden er na afloop wel om lachen. ‘’Max plaatste de trofee gewoon te dicht bij de rand. Hij viel om, denk ik. Dat is niet mijn probleem, maar het zijne,” grapte Norris.