Red Bull reageert op opvallende wijze op vertrek van F1-coureur

News
dinsdag, 04 juni 2024 om 15:00
max verstappen esteban ocon 2018
Door een samenloop van omstandigheden was er ineens speculatie over een mogelijke nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen. Red Bull Racing heeft daar op opvallende wijze een einde aan gemaakt.
Gisteren maakten Esteban Ocon en Alpine bekend dat aan het einde van het jaar de wegen van de coureur en het team zullen scheiden, ondanks dat de Fransman nog een contract had voor volgend jaar.
Zondag liet Red Bull Racing alleen weten dat er snel een aankondiging zou komen vanuit het team. Na het bericht van Alpine was er dan ook binnen no-time speculatie dat Ocon de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zou worden. De timing was immers wel heel toevallig.
Maar de Oostenrijkse equipe heeft heel snel een einde gemaakt aan de speculaties. Via Threads heeft het team van Verstappen op een opvallende manier bekendgemaakt dat Ocon niet voor het team zal rijden. Namelijk op de manier waarop Oscar Piastri een paar jaar terug liet weten het volgende seizoen niet voor Alpine te rijden.

“We understand that, without our agreement, Alpine F1 have released a statement regarding Esteban Ocon, causing wild speculation over our 'Stay tuned' -announcement.”

- Red Bull Racing

Een explosieve combinatie

Als Ocon daadwerkelijk de teamgenoot zou worden van Verstappen, dan zou dat waarschijnlijk flink wat gedoe opleveren op de baan. De Fransman staat er namelijk niet bepaald om bekend dat hij heel netjes omgaat met zijn teamgenoten tijdens Grands Prix. Dat bewees hij afgelopen race in Monaco opnieuw door zijn Alpine in de eerste ronde voor teamgenoot Pierre Gasly te gooien.
Verstappen en Ocon hebben daarnaast ook nog voorgeschiedenis. De Nederlander was in 2018 op koers om de GP van Brazilië te winnen, waarbij hij de Fransman al op een ronde had gezet. Toen Ocon alleen naar buiten kwam op nieuwe banden en zichzelf probeerde te unlappen, botsten de twee met elkaar en zag Verstappen de overwinning uit zijn handen glippen.
Na afloop was de coureur van Red Bull Racing furieus. Hij wilde verhaal halen bij Ocon en duwde hem uiteindelijk, waardoor Verstappen als straf een paar dagen moest meelopen met race director Charlie Whiting.