Red Bull Racing heeft duidelijke regels voor gevecht Verstappen en Perez

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 14:30
max verstappen sergio perez saoedi arabie 2023f1680003259
Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, stelt dat Max Verstappen en Sergio Perez vrij zijn om tegen elkaar te racen. De Brit heeft alleen wel paar duidelijke regels voor een eventueel gevecht.
Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië zit er nog maar één punt tussen Max Verstappen en Sergio Perez, nadat de Nederlander op het stratencircuit nog de snelste raceronde wist te bemachtigen. Verstappen kon alleen niet dicht genoeg in de buurt komen van zijn teamgenoot om eerste te worden, nadat hij de race vanaf P15 moest beginnen door technische problemen.
Aangezien Red Bull Racing momenteel geen directe concurrent lijkt te hebben, kan het vaker voorkomen dat de strijd om de overwinning gaat tussen Verstappen en Perez. Teambaas Christian Horner geeft tegenover Speedcafe.com aan dat zijn coureurs vrij zijn om tegen elkaar te racen, er zullen geen team orders komen. Wel heeft de teambaas een paar duidelijk regels opgesteld.

“Ze mogen met elkaar racen, maar er zijn regels: het team komt eerst, heb respect voor elkaar en de auto’s waarin jullie mogen rijden.”

Vechten, maar niet crashen

Horner maakt zijn coureurs duidelijk dat hij er niet van gediend is als ze tegen elkaar aan botsen. De crash tussen Verstappen en Daniel Ricciardo tijdens de GP van Azerbeidzjan in 2018 zal waarschijnlijk nog vers in het geheugen liggen van de teambaas.
Ook Mercedes heeft een aantal moeilijke gesprekken moeten voeren toen Lewis Hamilton en Nico Rosberg tegen elkaar vochten. Met name de crash in Spanje in 2016, toen Verstappen zijn eerste Grand Prix won, zorgde voor een flinke clash tussen de twee coureurs en een boze Toto Wolff.

Populair Nieuws