Update - ING kampt met grote storing

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 9:18
Het zit ING-klanten niet mee: na een storing eerder deze week lijkt het opnieuw raak bij de bank. Er stromen weer bergen meldingen van een storing binnen op Allestoringen.nl.

Update - ING heeft last van grote storing

Het is inmiddels duidelijk dat de storing niet specifiek te maken had met de nieuwe iPhone app. Alle gebruikers kunnen problemen hebben met Mijn ING en de ING app. De storing duurt inmiddels ruim drie uur. ING laat weten dat je wel kunt betalen met iDeal, kunt pinnen, en geld op kunt nemen in winkels.
Oorspronkelijk bericht:
Het ziet er naar uit dat ING last heeft van een storing. Sinds even voor 9.00 uur vanochtend wordt er veel melding gemaakt van een storing op Allestoringen.nl. Er is al sprake van een piek van bijna duizend meldingen en de stijging lijkt ook nog niet af te nemen.
Op de website van ING wordt momenteel nog geen melding gemaakt van een storing, maar dat kan nog komen. Op Twitter heeft de klantenservice het al wel druk. Daar lijken veel klanten last te hebben van problemen met de ING app.

ING storing alleen voor iPhone gebruikers?

De klachten op Twitter gaan veelal over een niet werkende app, waarbij het advies van ING steevast is dat iPhone-gebruikers de app verwijderen en helemaal opnieuw installeren. Het blijkt een bekend probleem dat de nieuwste versie van de iOS-app problemen kan geven. Dat lijkt mogelijk onverwant aan de storing, ook omdat de klachten over dit probleem verder teruggaan dan de grote stijging op Allestoringen. Anderzijds lijkt het niet onmoglelijk dat gebruikers aan het begin van de werkdag voor het eerst merken dat er iets mis is met de app en dat massaal interpreteren als een storing.
Als je Android-gebruiker bent verklaart dat natuurlijk niets en het is ook zeker niet ondenkbaar dat er nog informatie volgt die duidelijk maakt dat er wel degelijk sprake is van een grotere storing. Anderzijds gebeurt het ook dat een storing ineens verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het blijft altijd zinvol om het gewoon later nog eens te proberen.