'Red Bull is helemaal niet gestraft voor overschrijden budget cap'

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 9:30
christian horner gp australie 2023 blijf1681816199
Vorig jaar heeft Red Bull Racing een straf gekregen van de FIA voor het overschrijden van de budget cap. Maar volgens Ted Kravitz is het team helemaal niet gestraft als ze nu al zo’n voorsprong hebben op de concurrentie.
Het is overduidelijk dat Red Bull Racing dit jaar niet te stoppen is. Alle Grands Prix die dit seizoen zijn gehouden, zijn gewonnen door het Oostenrijkse team. Het lijkt erop dat Red Bull met de RB19 bijna de perfecte raceauto heeft afgeleverd voor de huidige reglementen.
Volgens Christian Horner kan er daardoor nu al gewerkt worden aan de auto voor volgend jaar. Dat is volgens de teambaas ook nodig, omdat ze door de straf voor het overschrijden van de budget cap minder tijd hebben in de windtunnel. Alles moet dus zo effectief mogelijk worden gedaan. Dat laat Horner weten in gesprek met Sky Sports F1.
Red Bull heeft wel het voordeel dat de reglementen voor volgend jaar nagenoeg hetzelfde zijn, waardoor het team de lessen van dit jaar kan meenemen naar 2024. Sky Sports-reporter Ted Kravitz vraagt zich in het segment Ted’s Notebook dan ook af in hoeverre Red Bull Racing echt is gestraft door de FIA.

“Als ze nu halverwege het jaar al de focus kunnen verleggen op volgend seizoen, dan is dat toch helemaal geen echte straf geweest, of wel soms? Het is een vicieuze cirkel. Als je zo’n goede auto hebt dit jaar, blijkt uiteindelijk de gereduceerde windtunneltijd geen straf.”

Lage straf voor een lage overschrijding

De uitspraak van Kravitz is opvallend, aangezien vrijwel alle teams het erover eens zijn dat Red Bull Racing niet haar voordeel heeft gehaald uit het overschrijden van de budget cap. Of in ieder geval niet de enorme voorsprong die het team nu heeft.
Effectief heeft Red Bull Racing namelijk 400.000 euro teveel uitgegeven op een budget van 145 miljoen dollar. Met dat bedrag is het dus niet ineens mogelijk om een enorm gat te slaan op de concurrentie. Red Bull wordt door de andere teams juist geprezen voor het vrijwel perfect interpreteren van de nieuwe reglementen.

Populair Nieuws