Grammy Awards stelt nieuwe regels in voor AI-inzendingen

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 10:00
grammy awards logof1687246907
Met alles wat zich nu afspeelt rondom AI, komt de Grammy Awards alvast met nieuwe maatregelen. De organisatie heeft nu namelijk nieuwe regels ingesteld voor AI-inzendingen.
Bijna elke maand komen er weer nieuwe mogelijkheden voor AI bij. De laatste tijd heeft de technologie grote sprongen gemaakt en een flinke impact gemaakt op de dagelijkse gang van zaken. Zo kan je bijvoorbeeld van alles vragen aan chatbots, worden er AI-generated scripties ingeleverd en eindigt muziek geschreven door AI hoog in de hitlijsten.
De organisatie van de Grammy Awards heeft nu alleen laten weten dat ze veel waarde hechten aan een menselijke input. Er zijn namelijk nieuwe regels geïntroduceerd voor artiesten, producenten en andere kanshebbers die nummers en albums insturen voor de Grammy Awards van 2024.

“Alleen menselijke makers komen in aanmerking om te worden ingezonden voor een Grammy Award, te worden genomineerd voor een Grammy Award of een Grammy Award te winnen. Een werk dat geen menselijk auteurschap bevat, komt in geen enkele categorie in aanmerking.”

Bepaalde mate van AI toegestaan

Het betekent alleen niet dat elk nummer dat hulp heeft gehad van AI meteen gediskwalificeerd wordt. Volgens de nieuwe regels zijn AI-componenten toegestaan, maar moet de menselijke hand betekenisvol zijn en meer dan alleen het minimum. Per categorie wordt er anders naar deze maatstaf gekeken.
Nummers die bijvoorbeeld worden ingestuurd voor songwriting, moeten duidelijk een menselijke auteur hebben voor de muziek en/of lyrics. Wordt een nummer ingestuurd voor een performance categorie, dan moet de menselijke hand daar weer duidelijk naar voren komen.

Populair Nieuws