AlphaTauri heel blij met 'klagende' Nyck de Vries

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 9:30
nyck de vries alphatauri pre season test 2023f1677572296
De pre-season test zit erop en Nyck de Vries had tijdens de testdagen behoorlijk wat feedback op de auto. Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, is blij met de ‘klagende’ coureur.
Nederlanders staan vaak bekend om hun directe manier van communicatie. Geen mooie woorden eromheen, gewoon zeggen waar het op staat. Max Verstappen is daar een goed voorbeeld van, de regerend wereldkampioen neemt geen blad voor de mond als hem iets niet bevalt. En dat lijkt ook het geval te zijn met Nyck de Vries.
De kersverse F1-coureur heeft de afgelopen dagen voor het eerst kennisgemaakt met de AT04, de nieuwe bolide van AlphaTauri. Hoewel hij geniet van zijn droom die eindelijk uitkomt is hij ook realistisch en heeft hij behoorlijk wat feedback geleverd op de auto. Franz Tost is daar heel blij mee, zo laat hij weten in gesprek met Motorsport-Magazin.com.

“Gelukkig klaagde hij veel over de auto, want dat was een wake-up call voor de ingenieurs. Hij gaf ons een lange to-do lijst. Dat beviel me wel.”

De ingenieurs waren alleen in eerste instantie iets minder blij met de kritiek. Volgens Tost wilden ze betogen dat de oplossingen die ze hadden gemaakt goed waren. Maar de teambaas heeft ze toen even duidelijk gemaakt waar ze staan in het constructeursklassement.

Veel F1-kennis bij De Vries

Het is vrij opvallend dat De Vries al behoorlijk gedetailleerd feedback kan geven, aangezien dit zijn eerste volledige F1-seizoen wordt. Toch heeft de Nederlander de meeste ervaring als het aankomt op de nieuwe bolides die vorig jaar zijn geïntroduceerd. De Vries heeft namelijk in de auto’s van Mercedes, Williams, Aston Martin en Alpine gezeten tijdens vrije trainingen. Daarmee is hij de enige coureur die het verschil kent tussen zoveel F1-auto’s.