Studio voormalig The Witcher 3-regisseur onthult eerste eigen game

News
woensdag, 17 januari 2024 om 12:30
dawnwalker 2560x1440f1705488744
Een aantal jaren geleden zijn wat voormalig CD Projekt RED-ontwikkelaars, waaronder de regisseur van The Witcher 3, hun eigen studio begonnen. Tot dusver is het alleen vrij stil geweest over wat ze daar maken. Nu licht de studio het tipje van de sluier op.
Ongeveer twee jaar geleden begon een aantal ontwikkelaars die eerder bij CD Projekt RED werkten voor zichzelf. Rebel Wolves, zoals hun nieuwe studio heet, staat onder leiding van Konrad Tomaszkiewicz, de regisseur van The Witcher 3. Bij de oprichting werd meteen bekendgemaakt dat het bedrijf aan de slag ging met een Dark Fantasy-game.
Daar is verder niet veel over bekend, maar onlangs begon er wat informatie uit te lekken. Rebel Wolves wil niet teveel bevestigen of ontkennen, maar heeft nu één deel van het lek bevestigd. De game heet Dawnwalker, zo laat de studio weten via Twitter.
Er is ook gelijk wat concept art voor Dawnwalker gedeeld. Wie nu enthousiast wordt van het idee, kan die concept art ook downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone. Wanneer we meer informatie kunnen verwachten is niet bekend.

‘Rebel Wolves' Dawnwalker krijgt bescheiden open world’

Hoewel Rebel Wolves nog niet heel veel deelt over de game, gaan er dus wel geruchten. Dawnwalker lijkt open world te worden, maar niet op een gigantische schaal. Qua grootte is de game niet te vergelijken met The Witcher 3, maar wel met de Blood & Wine uitbreiding van die game. Hij zou in ontwikkeling zijn voor PC en de huidige generatie consoles.

Populair Nieuws