Populaire Final Fantasy game komt mogelijk toch naar Xbox toe

News
woensdag, 17 januari 2024 om 13:00
final fantasy vii remakef1578385455
De remake van Final Fantasy VII is momenteel alleen uitgekomen voor de PlayStation consoles en PC. Maar mogelijk komt de populaire game alsnog naar de Xbox consoles toe.
Square Enix is een onafhankelijke uitgever, maar het is altijd de vraag welke games van het bedrijf naar welke consoles komen. Vrijwel alle Final Fantasy games komen namelijk naar de PlayStation consoles toe, maar het is steeds een gok op spelers op PC en Xbox ook met de RPG aan de slag kunnen.
Zo kwamen de Final Fantasy XIII games allemaal naar de Xbox toe, evenals Final Fantasy XV. Maar voor Final Fantasy VII Remake en Final Fantasy XVI besloot Square Enix om de games eerst exclusief uit te brengen voor PlayStation, om ze op een later moment te brengen naar PC.
Maar mogelijk komt Final Fantasy VII Remake toch nog naar Xbox toe. Dat meldt Jez Corden in The Xbox Two podcast, een leaker die normaal erg goed ingelicht is als het aankomt op Xbox en Microsoft. Corden zegt dat hij bewijs heeft dat er momenteel ‘discussies gaande zijn om Final Fantasy VII Remake uit te brengen op Xbox’.

Nieuw deel op komst

Als Square Enix de remake daadwerkelijk naar de apparaten van Microsoft brengt, dan zal dat waarschijnlijk later ook het geval zijn voor de vervolgen. De Japanse uitgever en ontwikkelaar is momenteel namelijk bezig met Final Fantasy VII Rebirth, het tweede deel van de remake. De RPG staat gepland om 29 februari uit te komen voor de PlayStation 5, met een latere release op PC.