Update - Sergio Perez fit genoeg voor GP van Oostenrijk

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 12:30
sergio perez gp monaco 2023f1685546959
Het is goed mogelijk dat iemand anders naast Max Verstappen zal rijden tijdens de GP van Oostenrijk. Red Bull Racing heeft namelijk gemeld dat Sergio Perez momenteel ziek is.

Update - Perez fit genoeg om te rijden

Een nachtje rust kan wonderen doen. Red Bull Racing heeft namelijk gemeld dat Sergio Perez fit genoeg is om mee te doen aan de GP van Oostenrijk. De Mexicaan is vandaag dan ook gewoon aanwezig in de paddock.
Origineel bericht:
Aankomend weekend is het tijd voor de Grand Prix van Oostenrijk in het pittoreske Spielberg. Het is ook een speciaal weekend, aangezien er een sprintrace gepland staat voor zaterdag. Dat betekent dat de normale planning flink op de schop gaat. De kwalificatie voor de Grand Prix zelf wordt namelijk gehouden op vrijdagmiddag.
De kans is daardoor aanwezig dat Sergio Perez niet mee kan doen aan de GP van Oostenrijk. Red Bull Racing heeft bevestigd dat de Mexicaan ziek is en daardoor in ieder geval vandaag niet aanwezig is op de Red Bull Ring. Maar om mee te mogen doen aan de Grand Prix, moet Perez rijden in de kwalificatie.
Dat is een vervelende situatie voor de coureur, aangezien Perez de laatste paar weken al flink onder druk staat. Sinds de GP van Miami heeft Perez al niet meer het podium gehaald, evenals Q3 tijdens de kwalificatie.

Wie is de invaller voor Perez?

Als Perez echt niet mee kan doen aan de kwalificatie, dan is het de vraag die de taken van de coureur overneemt. Officieel is Liam Lawson de reservecoureur voor Red Bull Racing, maar er zijn ook andere opties. Zo zou mogelijk Yuki Tsunoda een upgrade krijgen voor één weekend of misschien krijgt Daniel Ricciardo een kans.
Dit bericht is bijgewerkt op 30 juni 2023.