5 redenen om Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao te kopen

Article
woensdag, 08 november 2023 om 12:00
kuifje reporter de sigaren van de farao gameplay 2f1698329666
De nieuwe Kuifje-game komt eraan. Het avontuur van onze zuiderburen met zijn bekende rode kuif komt eens in de zoveel tijd terug in een nieuwe vorm, zo ook in 2023 als game waarin jij in de huid kruipt van Kuifje en zelf alle avonturen beleeft. Dit zijn 5 redenen om Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao te kopen.

1. Terugkeer van een icoon

Kuifje is in Nederland voor velen een bekend begrip. De stripfiguur bestaat al bijna honderd jaar en wie de boekenwinkel wel eens bezoekt, zal de iconische stripboeken zijn tegengekomen. Of misschien ken je Kuifje wel van zijn avonturen op televisie, gezien de journalist een tekenfilmserie had in de jaren ‘90 die nu op Netflix staat.
In de Kuifje-game van ontwikkelaar Pendulo Studios en uitgever Microids (Mindscape in Nederland) kom je alle bekende gezichten van de Kuifje-serie tegen terwijl je op avontuur gaat om het geheim achter de graftombe van de farao Kih-Oskh te achterhalen.
kuifje reporter de sigaren van de farao gameplay 1f1698321525

2. Bekende gezichten

Kuifje is natuurlijk niet compleet zonder zijn cast en daarin staat de roodharige journalist uiteraard zelf centraal. Toch is hij lang niet het enige bekende gezicht dat je kunt verwachten in Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao. Zo is zijn trouwe hond Bobby altijd aan zijn zijde. Ook is al duidelijk dat de detectives Jansen en Janssen van de partij zijn, al verklappen we nog niet in welke hoedanigheid. Kapitein Haddock en Professor Zonnebloem zitten oorspronkelijk niet in dit avontuur.

3. Schattenjacht vol actie

De gameplay van Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao is ook een goede reden om te spelen. Deze is bijzonder divers, waarbij je als de razende journalist tal van zoek- en sluipelementen voorgeschoteld krijgt. Toch is dat slechts één van de vele facetten van de game, want ook zijn er achtervolgingen in zowel auto als vliegtuig om naar uit te kijken.
De nieuwe titel van Kuifje is een actie-avonturengame die je wat dat betreft kunt vergelijken met de Tomb Raider- en Uncharted-games, maar dan uiteraard in de kenmerkende stripboekstijl. Het betekent dat je hier en daar te maken krijgt met een opstootje en actiescènes waarbij je goed moet opletten.

4. Limited Edition met vele extra's!

Vandaag de dag zijn de meeste games volgens velen aan de prijs. Een normale AAA-game kost je al snel 69,99 euro en als je digitaal je games koopt, kun je daar soms nog wel tien euro bij op tellen. Dat is niet het geval voor Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao.
De fysieke Limited Edition van de PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch-versies hebben een adviesprijs van 59,99 euro. Maar deze editie bevat vele extra's zoals een mooie Steelbook van de game en unieke Kuifje-ansichtkaarten.

5. Toffe Collector’s Edition

De laatste reden om Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao te kopen is dat er tevens een mooie Collector’s Edition van de game beschikbaar is voor de echte fans. Deze speciale versie komt met een exclusief beeldje van de roodharige reporter en zijn trouwe viervoeter, compleet in de kledingstijl die hij draagt wanneer hij de verborgen geheimen van de farao ontdekt.
Verder bevat de Collector's Edition ook een uniek artbook met meer dan 160 pagina’s en een notitieboekje. Verder komt deze speciale editie met een Steelbook, de game zelf natuurlijk en Kuifje-ansichtkaarten. Deze Collector's Edition kost 189 euro.

Populair Nieuws