Update - ING heeft last van grote storing

News
maandag, 08 mei 2023 om 11:23
Het zou kunnen dat je momenteel niet zo goed bij je geldzaken kan. ING lijkt namelijk met een storing te kampen. Er stromen plotseling duizenden meldingen binnen via Allestoringen.nl.

Update 2 - ING storing voorbij

Als het goed is kunnen ING klanten weer gewoon hun geldzaken regelen. ING meldt dat er geen storing meer is en ook het aantal gebruikersmeldingen op Allestoringen gaat weer richting een normaal niveau. Uiteindelijk hebben de problemen tussen de 4 en 5 uur geduurd.

Update - ING bevestigt storing

Inmiddels heeft ING bevestigd dat er momenteel problemen zijn met de diensten van de bank. Er zijn problemen met Mijn ING Particulier, Mijn ING Zakelijk en Mobiel Bankieren. Op Twitter laat de bank weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Het aantal meldingen op Allestoringen daalt alweer, maar is nog niet op een normaal niveau aangekomen.
Oorspronkelijk bericht:
Het lijkt er sterk op dat ING last heef van een grote storing. In de afgelopen periode is er een groot aantal meldingen binnengekomen op Allestoringen. Binnen een paar minuten steeg de piek van ongeveer 1000, wat al veel is, naar bijna 8000.
Op Twitter lijker er gek genoeg nog geen klachten binnen te komen en ook op de eigen storingspagina van ING is niets te zien over bekende problemen. Maar aangezien de meldingen zo snel binnenstromen kan het natuurlijk zijn dat dat nog volgt. In ieder geval is er momenteel weinig duidelijkheid over de situatie, behalve dat veel klanten dus problemen lijken te ervaren.

Wanneer is de ING storing voorbij?

Het is helaas met zo weinig informatie moeilijk te zeggen wat te verwachten van een storing. Soms zijn grote pieken net zo snel weer weg als ze verschijnen. Daar heeft het nu alleen nog geen schijn van: de meldingen stijgen alleen maar verder.
Het kan zinvol zijn om de Twitter-pagina van ING scherp in de gaten te houden, samen met de pagina waarop de bank storingen meldt. Als er meer bekend wordt, wordt het in ieder geval daar gedeeld. Anderzijds kun je natuurlijk ook gewoon een poosje wachten en later nog eens proberen om je bankzaken te regelen.