'Quantum Leap reboot is goedgekeurd door NBC'

News
zondag, 16 januari 2022 om 8:00
Er komt een reboot aan van Quantum Leap, de show heeft naar verluidt het groene licht gekregen van NBC. De serie zal zich 30 jaar na de originele serie afspelen.
Volgens The Hollywood Reporter komt er een reboot van de sci-fi serie Quantum Leap. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 1983 en stopte na vijf seizoenen in 1993. NBC heeft nu groen licht gegeven voor een pilot-aflevering van de reboot.
In de synopsis is dus te lezen dat er een geheel nieuw team zal werken aan het Quantum Leap-project. Hoewel nog niet bekend is uit welke acteurs dit team bestaat, zal wel Scott Bakula kunnen terugkeren. Hoewel dit nog niet officieel is aangekondigd, heeft de acteur al eerder onthuld dat er gesprekken gaande waren over een mogelijk vervolg.
Don Bellisario, de maker van Quantum Leap zal bij de reboot helpen als uitvoerend producent. Daarnaast zijn Deborah Pratt, Steven Lilien, Martin Gero en Bryan Wynbrandt showrunners. Tot nu toe wordt er alleen een pilot gemaakt, als deze goed wordt ontvangen zal het volgend jaar mogelijk een serie worden.

Waar gaat Quantum Leap over?

In Quantum Leap was Bakula te zien als Dr. Sam Beckett, een natuurkundige die een tijdmachine heeft uitgevonden waarmee de gebruiker zijn eigen leven door de tijd kon zien. Nadat hij merkt dat hij op drift is geraakt in de machine besluit Dr. Beckett om dingen in zijn leven recht te zetten die ooit mis zijn gelopen.