PUBG wordt eindelijk free-to-play

News
vrijdag, 10 december 2021 om 15:00
pubgf1603874340
PUBG: Battlegrounds, de trendsetter voor battle royale games, wordt gratis om te spelen vier jaar na zijn launch. Op 12 januari 2022 wordt de game free-to-play.
PUBG was misschien niet de eerste battle royale game die uitkwam, maar het is wel de trendsetter geweest voor het hele genre. Na de release van PUBG kwamen games als Fortnite en Apex Legends uit, die hetzelfde concept hebben maar er een eigen draai aan geven. Tijdens The Game Awards is bekendgemaakt dat het spel nu gratis wordt om te spelen.
De norm voor battle royale games is na de release van Fortnite vrij vaak een free-to-play game geweest. Dit soort games moeten het dan vooral hebben van transacties in de game zelf, een verdienmodel wat enorm goed heeft gewerkt voor Fortnite. Ook PUBG zal nu dus gratis zijn om te spelen. Voordat het zover is krijgen spelers die bij de game gebleven zijn over de jaren een kleinigheidje, ook nieuwe spelers krijgen een warm welkom in de vorm van items.

Wanneer wordt PUBG free-to-play?

Op 12 januari 2022 is het zo ver, dan zal PUBG officieel free-to-play zijn. Vanaf dat moment is ook de BATTLEGROUNDS Plus beschikbaar. Voor dit pakket leg je eenmaal 12,99 euro neer en je ontvangt dan de Ranked Mode, Career en Medal Tab, Custom Match Mode, 100 procent Survival Mastery Boost en allerlei cosmetics. Spelers die PUBG hebben gekocht krijgen automatisch BATTLEGROUNDS Plus. PUBG is inmiddels wel een beetje zijn hype kwijt, omdat andere games zoals Apex Legends en Fortnite het battle royale genre domineren. Misschien zal PUBG weer in populariteit stijgen wanneer de game gratis is om te spelen.