PUBG-maker onthult zijn volgende, controversiële game

News
woensdag, 28 september 2022 om 12:00
pubgf1603874340
Met PlayerUnknown’s Battlegrounds, beter bekend als PUBG, heeft maker Brendan Greene zichzelf op de kaart gezet. Hij heeft nu zijn volgende, controversiële game uit de doeken gedaan.
Met PUBG wist Greene het Battle Royale-principe uit te werken tot een game, dat in zeer korte tijd enorm populair werd. Het was zelfs zo populair dat Epic Games besloot om Fortnite, dat eigenlijk een co-op survival shooter was, om te bouwen tot een compleet anders soort game - met enorm succes als gevolg. Helaas voor Greene heeft de populariteit van het genre wel een flinke hap genomen uit het aantal spelers van PUBG.
Het is bovendien de vraag of de volgende game van Brendan Greene het succes van de Battle Royale-game kan evenaren. In een interview met Hit Points heeft zijn namelijk zijn volgende project uit de doeken gedaan, genaamd Artemis. De game maakt alleen gebruik van een aantal elementen waar gamers de laatste tijd zeer kritisch over zijn.

Game met controversiële NFT’s

Volgens Greene wordt Artemis namelijk een ‘blockchain-powered metaverse titel’. De maker wil dat spelers zelf kunnen bijdragen aan de wereld en een stukje van de game kunnen hosten. Hij zegt daarbij ook dat Artemis NFT’s krijgt, waardoor recent enorm veel kritiek op is geweest. Zo hebben meerdere ontwikkelaars en uitgevers besloten om toch geen NFT’s in hun games te implementeren, vanwege de backlash van gamers.
Met een NFT kunnen spelers namelijk een eigen stukje intellectual property claimen, maar dat gaat vaak gepaard met grote bedragen, terwijl het geen echte waarde heeft. Maar Greene stelt dat hij Artemis niet maakt om geld te verdienen.

“De enige manier waarop het kan bestaan, is als het gemaakt wordt voor iedereen en het niet gemaakt wordt voor het geld. Ik ga gewoon doen wat ik doe. Het maakt mij niet uit of het de metaverse wordt genoemd.”

Wanneer spelers aan de slag kunnen gaan in de enorme wereld van Artemis, dat is nog niet bekend. Vanwege de schaal van het project wil en kan Greene geen tijdlijn verschaffen.