PUBG draait 60 FPS op next-gen met één uitzondering

  De next-gen consoles komen er bijna aan en dat betekent niet alleen nieuwe games, maar ook oude games die een flinke upgrade krijgen. Zo zal de populaire Battle Royale game PUBG ook een next-gen upgrade krijgen.

  Veel titels krijgen in november een gratis upgrade naar de next-gen consoles. Dat betekent dat als je een game al hebt op de Xbox One, je die gratis kan upgraden naar een versie voor de Xbox Series X en S. Hetzelfde geldt voor de overstap van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5.

  In een blogpost maakt de ontwikkelaar van PUBG - afgekort voor PlayerUnknown’s Battlegrounds - bekend dat ook de Battle Royale game een gratis next-gen upgrade zal krijg voor de huidige eigenaren. Daarbij zal bovendien al je voortgang en verzamelde cosmetics overgebracht worden naar de nieuwe versie. Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken dat je je in-game vrienden verliest wanneer je de overstap maakt naar next-gen. PUBG zal namelijk niet alleen cross-platform ondersteunen, maar ook cross-generation. Dat betekent dat spelers allemaal samen met elkaar kunnen spelen, ongeacht op welke console ze de game hebben.

  Wat brengt de next-gen upgrade voor PUBG?

  PUBG zal op de next-gen consoles alleen geen volledige grafische upgrade krijgen. Ten minste, op het moment nog niet. De PlayStation 5 versie zal namelijk de PlayStation 4 Pro build gebruiken en daarmee kunnen profiteren van 60 FPS. Datzelfde geldt voor de Xbox Series X, die draait op de Xbox One X build.

  Helaas moeten spelers op de Xbox Series S het voorlopig doen met 30 FPS. Die next-gen console zal namelijk draaien op de Xbox One S build. Wel is de ontwikkelaar bezig met een optie om de framerate op de Xbox Series S te verhogen.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.