T-Mobile biedt vanaf nu landelijke 5G-dekking

News
woensdag, 28 oktober 2020 om 11:00
overname tele2 door t mobile officieelf1579554427
Vanaf 27 oktober biedt T-Mobile 5G aan voor 90 procent van haar gebruikers die in het 5G-dekkingsgebied van Nederland woont. Dit gaf CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, aan. Alles wat hiervoor nodig was, is ontzettend snel in elkaar gezet en daarom kunnen de mensen die bij T-Mobile zitten nu gebruik maken van 5G.
T-Mobile heeft snel en goed gehandeld om dit allemaal zo voor elkaar te kunnen krijgen. Volgens Søren Abildgaard heeft het bedrijf dan ook alles op alles gezet om hun 5G beloftes waar te maken. Het is T-Mobile zelfs gelukt om de landelijke dekking nog eerder te bieden dan bij voorbaat gepland was.
Het bedrijf heeft dan ook een grote reputatie om naar op te leven. Het werd vier jaar getest als beste netwerk van Nederland en wil natuurlijk het bedrijf haar naam hoog houden. Niet alleen zijn ze de beste, maar sinds 2017 ook nog eens de provider die het meest gebruikt wordt. Tegenwoordig gaat meer dan de helft van het dataverkeer via T-Mobile. Nu ook 5G-dekking geboden wordt door de provider zal dat er zeker niet minder op gaan worden.

Wat doet 5G?

De vijfde generatie van mobiel internet, beter bekend als 5G, zorgt er simpel gezegd voor dat je internet een stukje beter is. Het grootste voordeel van 5G is de lage latency, wat ervoor zorgt dat er minder vertragingen zijn. Hierdoor kan je dus sneller en met meer mensen tegelijkertijd dingen als muziek downloaden, streamen of gamen.