PSVR 2 unboxing: wat zit er in de doos?

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 16:30
playstation vr2 psvr 2f1667459034
De lancering van de PSVR 2 komt steeds dichterbij en daarom laat Sony steeds meer zien van de nieuwe VR-bril. Sony heeft nu laten weten wat er in de doos van de PSVR 2 te vinden zal zijn, door middel van een unboxing video.
Het is bijna 22 februari en dat maakt veel VR-liefhebbers nerveus. Die datum lanceert Sony de tweede generatie VR-bril, bijna zeven jaar na de originele PSVR. De veranderingen zijn enorm en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Weg met de ingewikkelde kabels, een twee keer zo scherp beeld, geen PS camera of Move meer nodig, maar in plaats daarvan dedicated controllers, waardoor de tracking en stuk nauwkeuriger moet zijn.
Wat we nog steeds niet wisten is wat er nu precies in de doos van de PSVR 2 meegeleverd wordt. Dat heeft Sony nu duidelijk gemaakt in een heuse unboxing.
In de video van zo'n negen minuten legt Sony's PSVR 2 product manager Kei Yoneyama uit wat kopers van de PS VR2 mogen verwachten als ze de doos open maken.
In de doos van de PSVR 2 zien we dat de doos gevuld is met:
  • Instructie handleiding;
  • USB kabel, nodig om de controllers op te laden en met de PS5 te koppelen;
  • oortelefoontjes die in grootte verstelbaar zijn;
  • headset met 10 voet lange kabel (ongeveer 4,5 meter)
  • twee PlayStation VR2 Sense controllers (met straps)
In de video wordt ook duidelijk gemaakt dat de setup een stuk eenvoudiger geworden is. De kabel van de headset wordt aangesloten op de voorkant van de PS5 en de installatie start vanzelf. Ook gaat de video in op de verschillende knoppen op de headset, waarmee de headset afgesteld kan worden. In tegenstelling tot de PSVR kan bij de PSVR 2 de afstand van de twee lenzen ingesteld worden, zodat deze past bij de oogafstand van de gebruiker.

PSVR 2 alleen voor PS5-eigenaren

Waar de originele PSVR nog op zowel de PS4 als de PS5 (met een adapter) werkt, zal de nieuwe PSVR 2 alleen werken op de PS5. Ook aansluiten op een PC wordt niet ondersteund, hoewel er waarschijnlijk wel iemand is die dit op termijn aan de praat gaat krijgen. De PSVR 2 is alleen bedoeld voor gamen op de PS5. De extra rekenkracht die dit oplevert kan goed gebruikt worden door ontwikkelaars die games voor de nieuwe VR bril maken.
Wat we tot nu toe gezien hebben kan de PlayStation VR2 wedijveren met de duurste VR combinaties op PC. En veel games en experiences die daarvoor ontwikkeld zijn worden nu dan ook geport naar de PSVR 2. Dat geldt in veel mindere mate voor games ontwikkeld voor de originele PSVR. Hoewel sommige games, waaronder de schattige Moss, aangepast worden voor PSVR 2, is dat zeker geen gemeengoed.
De PSVR 2 zal het dus vooral van nieuwe ervaringen en games moeten hebben. Met meer dan 35 titels bij de lancering en meer dan honderd games in ontwikkeling lijkt er in ieder geval voorlopig geen gebrek aan content te zijn voor de nieuwe VR-bril van Sony.