PSV koploper na overwinning op Go Ahead Eagles

News
donderdag, 28 september 2023 om 14:30
PSV blijft onverminderd sterk presteren in de Eredivisie en behaalde wederom een overwinning, dit keer met 3-0 tegen Go Ahead Eagles. Het was de zesde opeenvolgende competitiezege voor de koploper, die nu ook indrukwekkende doelcijfers (20-1) heeft.
Luuk de Jong zorgde voor de openingstreffer van PSV. Met deze overwinning heeft PSV een voorsprong van drie punten op AZ, dat vanavond de kans heeft om gelijk te komen in puntenaantal als het Heracles Almelo verslaat. De regerend kampioen Feyenoord staat op vier punten achterstand, terwijl Ajax op een achterstand van dertien punten volgt, met een wedstrijd minder gespeeld.
Dit was de eerste keer dat PSV dit seizoen een team uit de bovenste helft van de Eredivisie trof. Ondanks de sterke prestaties van Go Ahead Eagles, bemachtigde PSV een 1-0 voorsprong door een kopdoelpunt van Luuk de Jong in de 21e minuut. PSV kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden voor rust, maar verzuimde dit te doen.

Nieuw record voor Luuk de Jong

In de tweede helft vergrootte Guus Til de voorsprong door een voorzet van Patrick van Aanholt binnen te glijden. Vervolgens scoorde Luuk de Jong zijn tweede doelpunt van de wedstrijd na een voorzet van Jordan Teze. Dit was zijn 155e Eredivisie-doelpunt, waarmee hij de speler met de meeste goals in deze eeuw werd, voorbij Klaas-Jan Huntelaar. Op de all-time topscorerslijst van de Eredivisie staat De Jong nu twaalfde.
Na een sterke periode direct na rust kon PSV de wedstrijd rustig uitspelen, en Go Ahead Eagles kwam niet meer in de buurt van een comeback. PSV-coach Peter Bosz kon zelfs enkele wissels inbrengen om zijn diepe bank te benutten. Hoewel PSV nog meer kansen kreeg om de score uit te breiden, bleef het uiteindelijk bij 3-0.