Digital Foundry: 'Specs PlayStation VR 2 beter dan verwacht!'

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 11:30
ps vr headsetf1622794383
In 2016 heeft Sony de eerste stappen op het gebied van Virtual Reality gezet met de PlayStation VR. Het lijkt erop dat de opvolger, de PlayStation VR 2, qua specs er flink overheen gaat.
Liefhebbers van Virtual Reality kijken met smart uit naar de release van PlayStation VR 2 en natuurlijk meer informatie over de VR-bril. Sony houdt momenteel alleen de lippen stijf op elkaar, sinds de officiële aankondiging van de PlayStation VR 2. Naar verluidt zal het ook nog een lange tijd gaan duren voordat we eindelijk met de nieuwe bril aan de slag kunnen gaan.
Op het moment dat de PlayStation VR 2 uitkomt, dan kunnen we gelukkig wel genieten van indrukwekkende specificaties van het apparaat. Eerder zijn er namelijk indrukwekkende specificaties gelekt van de VR-bril, maar volgens Digital Foundry zijn de specs nog beter dan verwacht. Dat meldt Richard Leadbetter in DF Direct Weekly.

Nog betere specs voor de PlayStation VR 2?

De specificaties die eerder waren gelekt, laten al een enorme verbetering zien ten opzichte van de vorige generatie VR-brillen van Sony. Zo zou de PlayStation VR 2 naar verluidt een resolutie hebben van 4000x2080. Om de rekenkracht te besparen voor de PlayStation 5, heeft de VR-bril volgens de geruchten ook eye-tracking en foveated rendering. Dat houdt in dat het apparaat kan zien naar welk punt je kijkt en zal daar de resolutie verhogen en in het gebied daarbuiten verlagen.
Het PlayStation VR 2-systeem komt ook met een setje nieuwe controllers. Deze nemen een aantal features van de DualSense-controller over, waaronder haptic feedback.

Populair Nieuws