'PS5 via lucht geleverd vanwege de vraag bij launch in VS'

  Nu de launch van de PS5 steeds dichterbij komt en er in de Verenigde Staten al inschrijvingen lopen op de pre-order, krijgt Sony een beetje een idee van de vraag naar de next-gen console. Volgens analist Daniel Ahmad heeft Sony de console nu een deal om de console tot het einde van het jaar via de lucht te verschepen om aan de vraag bij de release te voldoen.

  Ahmad heeft zijn informatie naar eigen zeggen via een interview met Delta Air Cargo hooft Jerry Tai verkregen. Hij is daarbij onzeker over het model van het vliegtuig waarin de PS5 verscheept wordt en of het gaat over het aantal vluchten of het aantal vliegtuigen. Daarbij zou het volgens Ahmad ook kunnen dat er ook nog via schepen geleverd wordt.

  In ieder geval zouden er 60 vluchten/ vliegtuigen vol PS5 consoles de lucht in gaan om aan de vraag rondom de launch van de PlayStation 5 te voldoen, de voorraad op peil te houden en alle pre-orders uit te kunnen leveren. De vluchten zijn volgens de analist specifiek bedoeld voor de Verenigde Staten en zullen vanaf oktober de lucht in gaan.

  Verschepen via de lucht zorgt voor snelle voorraad PS5 bij launch, maar is wel duurder

  De keuze om de PS5 via de lucht te verschepen zou slim zijn om in ieder geval genoeg uit te kunnen leveren en dus geen 'nee' te hoeven verkopen bij de PS5 release. Het probleem van deze manier van verzenden is alleen dat het veel duurder is dan via de zee. Dit zou de marge op de PS5 consoles voor Sony een stuk kleiner maken, al weten we de prijs van het apparaat nog niet.

  Het kan zo zijn dat Sony dit ingecalculeerd heeft in de prijs, maar vaak verdienen consolefabrikanten niet zo veel op hun consoles. Wat de exacte prijs van de PlayStation 5 zal worden komt waarschijnlijk vanavond in het PlayStation 5 event naar voren. Dan hopen we ook op een aftrap van de pre-orders en nieuws rondom de releasedatum.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.