Update - Aantal PS5 consoles bij release niet aangepast door Sony

  De productie van de PlayStation 5 leek met ruim 4 miljoen consoles terug te vallen door productieproblemen bij chipmaker AMD. Volgens Sony is deze informatie niet correct en is de productie van de PS5 voor de release en de aftrap van de pre-orders niet teruggeschroefd. Eerder meldde Bloomberg dat dit wel zo was.

  Update - Sony ontkent productieproblemen

  Sony reageert op het bericht van Bloomberg over productieproblemen bij de PS5 dat gisteren de wereld in gestuurd werd. Tegenover Gamesindustry.biz laat de consolefabrikant nu weten dat de PS5 productie gewoon op volle toeren draait en dat er alleen een update over de productie gegeven is. De informatie van Bloomberg zou incorrect zijn, waarbij Sony nog aanvult mt de volgende woorden: 'We hebben de productie voor PlayStation 5 niet aangepast sinds we de console op grote schaal zijn gaan produceren.'

  Dit betekent niet direct dat we toch ruim 15 miljoen consoles mogen verwachten, maar is in ieder geval goed nieuws over het aantal te pre-orderen PS5 consoles wereldwijd. Wanneer de PS5 te pre-orderen valt en tegen welke prijs, hopen we vanavond te horen tijdens het PS5 event...

  Oorspronkelijk bericht - PS5 consoles bij launch een stuk minder door productieproblemen

  Bloomberg heeft haar informatie van mensen die binnen Sony bekend zijn met de planning voor de PS5. Sony zou al in juli een grote bestellingen voor de hardware gedaan hebben bij de verschillende leveranciers, om zo een flinke productie te realiseren in aanloop naar de PS5 pre orders en de PS5 release. Door productieproblemen is Sony nu gedwongen om het aantal naar beneden bij te stellen. Waar de productie eerder juist naar ruim 15 miljoen geplande consoles opgeschroefd werd, verwacht Sony nu aan het einde van het huidige fiscale jaar ruim 4 miljoen consoles minder te maken en slechts 11 miljoen exemplaren te kunnen leveren.

  PS5 productieproblemen zitten in de chips

  De productieproblemen rondom de PS5 zou door de chips van de console komen. Er zijn al langer problemen met de yield van chipmaker AMD, waarbij het cijfer niet stabiel boven de 50 procent weet te blijven. Hiermee is de uitval van rond de 50 procent behoorlijk hoog. De exacte oorzaak van de problemen is niet bekend, maar hoewel de cijfers ten opzichte van eerder verbeterd zijn, weet de chipmaker nog steeds geen stabiele productie goedgekeurde chips op gang te krijgen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.