PS5 verkoopt ondanks voorraadproblemen bizar goed

News
dinsdag, 20 april 2021 om 10:30
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 kopen is al maanden enorm moeilijk, maar toch blijkt dat voor Sony geen probleem te zijn. De PlayStation 5 verkoopcijfers zijn namelijk buitengewoon goed. Sterker nog, in de Verenigde Staten werd het verkooprecord verbroken.

PlayStation 5 kopen enorm moeilijk?

Uit cijfers van de NPD Group blijkt dat de PlayStation 5 een nieuw record te pakken heeft. De console heeft namelijk in de Verenigde Staten de titel gewonnen voor snelst verkopende spelcomputer ooit. Daarbij gaat het zowel om het aantal exemplaren dat over de toonbank is gevlogen als de omzet die daarmee is gedraaid.
Wat het record zo bijzonder maakt is het feit dat de spelcomputer al maanden nergens te vinden is. De console is zowel in Nederland als in het buitenland bijna niet te koop. De voorraad die met mondjesmaat binnenkomt is alweer uitverkocht op het moment dat deze online verschijnt. Daarbij komt ook nog eens dat scalpers een groot deel van de voorraad opkopen om vervolgens door te verkopen voor absurde bedragen.
ps5 design 2f1591950588

PS5 verkoopcijfers enorm indrukwekkend

Uit de cijfers blijkt dat de PlayStation 5 in de eerste vijf maanden meer dan welke andere console in de geschiedenis zo vaak over de toonbank is gegaan. Dit is opvallend, want als er meer voorraad was geweest was dit getal waarschijnlijk nog een stuk hoger geweest. Daarbij komt ook nog eens dat de console verscheen in een periode van crisis. Het coronavirus heeft immers ook een flink effect gehad.
Uit de cijfers blijkt tevens dat er steeds meer geld uitgegeven wordt aan games. Amerikanen gaven in het eerste kwartaal van 2021 bijvoorbeeld 14,9 miljard euro uit aan games, consoles en accessoires. Dat is een groei van 30 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vorige maand was het overigens de Nintendo Switch die het beste verkocht.
Benieuwd naar de status van de PlayStation 5 voorraad in Nederland? Check dan ook ons overzicht!

Populair Nieuws