The Simpsons parodie op Morrissey krijgt veel kritiek

News
dinsdag, 20 april 2021 om 11:00
the simpsonsf1575015612
The Simpsons is wel vaker in het nieuws vanwege wat controverse. De serie neemt namelijk alles en iedereen op de hak en dat mag je ook verwachten. Toch krijgt de serie veel kritiek na een parodie op Britse zanger Morrissey.
De Britse zanger Morrissey ken je misschien wel van de beroemde band The Smiths, maar je kan hem ook kennen van zijn controversiële uitspraken. Zo heeft de zanger, die fanatiek strijdt tegen dierenmishandeling, het Chinese volk wel eens omschreven als 'tweederangs.' Dat is natuurlijk niet heel netjes en dus kon je ook wel verwachten dat The Simpsons vroeg of laat aan de haal ging met de iconische Britse zanger.
Blijkbaar is de parodie van The Simpsons toch in het verkeerde keelgat geschoten van Morrissey en zijn manager. Vooral de manager laat zich horen op social media dat The Simpsons in een diep dal terecht is gekomen en dat de serie niet het recht heeft om Morrissey op deze manier af te beelden. Daarnaast benadrukt hij ook dat in The Simpsons een paar pogingen worden gedaan om de naam van de Britse zanger te besmeuren en dat daar geen aanleiding voor is.
the simpsons serie wordt verlengd met twee seizoenen 146444f1593419919

The Simpsons parodie op Morrissey valt slecht

Het is niet de eerste keer dat The Simpsons veel kritiek krijgt van een zanger of acteur die ze op de hak nemen. De serie staat er namelijk inmiddels ook wel bekend dat niemand echt veilig is voor een parodie, maar blijkbaar zijn er toch nog mensen die het niet aan zien komen. De stem van Morrissey in de aflevering is overigens ingesproken door de bekende acteur Benedict Cumberbatch, die ook regelmatig op de hak is genomen in het programma. Of er voor hem nog een staartje komt is niet bekend, maar Morrissey lijkt de beroemde acteur niks te verwijten.