'PS5 verkoop bijna dubbel zoveel als Xbox Series X'

News
donderdag, 17 februari 2022 om 10:30
ps5 controller xbox series xf1619595169
De nieuwe consoles zijn moeilijk te krijgen, deels omdat ze zo gewild zijn. Maar het lijkt erop dat de PS5 wat gewilder is dan de Xbox Series X|S. Volgens een analist zou de console van Sony bijna twee keer zoveel verkopen als die van Microsoft.
Veel bedrijven maken deze maand hun kwartaalresultaten bekend. Zo ook Sony, dat meldt dat er 17,3 miljoen PS5-consoles zijn verscheept. Dat zou volgens analist Piers Harding-Rolls 1,7 keer zo veel zijn als de Xbox Series X.
Volgens Xbox-baas Phil Spencer verkopen de nieuwe Xbox-consoles beter dan hun voorgangers, maar verkoopcijfers deelt Microsoft niet. Er wordt geschat dat de Xbox Series X en S 12 miljoen keer zijn verscheept. Alleen gelooft Harding-Rolls dat daarvan maar 10 miljoen daadwerkelijk aan consumenten is verkocht.

Blijft de PS5 beter verkopen dan Series X?

Harding-Rolls laat ook weten dat hij verwacht dat de PS5 ook dit jaar beter zal verkopen dan de Xbox Series X. Sterker nog, hij verwacht dat Sony’s console in 2022 twee keer zoveel verkocht wordt als de Xbox. Zijn verwachting is 18 miljoen voor de PS5 tegenover 9 miljoen van de Xbox Series X.
Toch zal Sony volgens Harding-Rolls niet aan de top staan. Naar schatting moet de Nintendo Switch dit jaar namelijk 21 miljoen exemplaren verkopen. Dat ligt ook in lijn met voorgaande jaren, waarin de console onverminderd goed verkoopt. Onlangs haalde Nintendo’s hybride bijvoorbeeld de Wii en PlayStation 1 in.