PS5 skins al beschikbaar en gewicht onthuld

  Canadees bedrijf dbrand werkt aan console en controller skins voor de PS5 zodat ze er lekker uniek uit komen te zien. Daarnaast vertelt Roberto Serrano dat de console zwaarder wordt dan de Xbox Series X.

  Met de skins van dbrand kan het uiterlijk van de PS5 flink veranderd worden. Op de website kan er al veel mee ge√ęxperimenteerd worden. Ook belooft de website dat er geen lijmresten achterblijven als een skin verwijderd wordt. Zo kan het gemakkelijk vervangen of verwijderd worden.

  Dit is vooral fijn voor fans die niet zo weg zijn van het witte uiterlijk. Wij hebben er wat mee gespeeld en hebben een PlayStation 5 gemaakt met zwart marmer aan de zijkanten, een houten middenstuk en witte steen als voetstuk. Je kan dus alle kanten op met het design.

  Gamen wordt zwaar

  Daarnaast heeft Roberto Serrano het gewicht van de PS5 onthuld. Volgens de analist zal de console 4,78kg gaan wegen. Dat is toch een tikkeltje meer dan de 4,45kg van de Xbox Series X. PS5 Only en Amazon DE en FR bevestigen dit met precies hetzelfde gewicht.

  Over de DualSense controller is iets meer onzekerheid. In eerste instantie gaf Serrano aan dat die 878g gaat wegen, maar nu vertelt hij dat het apparaat 278g gaat wegen. Hij vermoedt dat de 878g waarschijnlijk gaat over de controller met verpakking en alles wat erin zit.

  Wij hopen dat hij gelijk heeft, want we willen niet urenlang met een pak suiker in onze handen willen gamen! Ter vergelijking, de Dualshock 4 weegt nog iets minder, die is maar 220g. Uiteindelijk moeten we afwachten tot we de controller in handen hebben voordat we zelf weten hoe de controller voelt om mee te spelen.

  Dit artikel is op 13 oktober bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.