Bevat Assassin's Creed Valhalla amper side quests?

  Verrassend nieuws rondom Assassin’s Creed Valhalla. Het gloednieuwste deel uit de Assassin’s Creed reeks bevat vrijwel geen side quests. Dat melde narrative director Darby McDevitt in gesprek met Gamespot. Toch zijn andere journalisten die de game hebben gespeeld het hier niet mee eens.

  Terwijl we in Assassin’s Creed: Origins en Odyssey nog overspoeld werden met side quests, is dat in Assassin's Creed Valhalla niet het geval. Hiermee slaat ontwikkelaar Ubisoft een andere weg in. Volgens de narrative director heeft dat puur en alleen met het verhaal van Valhalla te maken.

  In Assassin’s Creed Valhalla stap je namelijk in de huid van de onvervalste Viking Eivor. Eivor leeft in het jaar 873 en gaat, zoals dat in het Vikingen leven ging, er met strijders en longships op uit om vreemde landen te plunderen. In Valhalla staan de Angelsaksische koninkrijken, tegenwoordig bekend als Engeland, centraal.

  Assassin’s Creed Valhalla ontdekken

  Volgens McDevitt is het niet logisch dat spelers in Valhalla voor willekeurige personages side quests moeten voltooien. Dit omdat Eivor in Engeland aankomt als een veroveraar en smeder van allianties. Fans moeten niet bang zijn dat ze hierdoor minder kunnen genieten van Assassin’s Creed.

  Door het (bijna) volledig verwijderen van de traditionele side quests, duren verhaalmissies langer dan is voorgaande delen. Een meevaller hierbij is dat je niet telkens op speurtocht moet naar missies en activiteiten. Om spelers tevreden te houden keren side activities wel terug in Valhalla. Volgens McDevitt moet dit spelers aanzetten tot het ontdekken van de nieuwe Assassin’s Creed wereld. Deze zullen meer spontaan plaatsvinden.

  Dit is dan waardoor er onenigheid is ontstaan over de uitspraken van Gamespot. Side quests hebben als het ware een nieuwe naam gekregen. Andrea Rene, oprichter van What's Good Games, speelde de titel ook al flink wat uren en laat zich op Twitter uit over de uitspraken van Gamespot. Ze stelt dat deze simpelweg niet kloppen.

  Nog even wachten op Valhalla

  Op dinsdag 17 november komt Assassin’s Creed Valhalla uit. Eerst zal deze alleen speelbaar zijn op de PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en pc. Op een later moment komt Valhalla ook uit voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.

  Het aankomende Assassin’s Creed Valhalla is zonder twijfel een Viking-game, maar is het ook een geslaagde Assassin's Creed game? Dat lees je in onze preview.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.