Wanneer is de FIFA 22 release precies?

Article
zaterdag, 17 juli 2021 om 9:00
fifa 22f1626099250
De eerste beelden van FIFA 22 zijn eindelijk uit de doeken gedaan. Naast de vernieuwingen rondom de nieuwste game in de bekende footie-reeks van EA weten we nu ook de releasedatum van FIFA 22. Wij vertellen je dan ook precies wanneer de FIFA 22 release is, want ja, dat zijn er meerdere!
FIFA 22 is de gloednieuwe footie van Electronic Arts die dit jaar verschijnt. De game heeft net als elk ander jaar een grote feature waarmee gepronkt wordt. Dit jaar betreft dat HyperMotion-technologie. Via deze techniek wordt machine learning gekoppeld met geavanceerde opnames van 11-tegen-11 wedstrijden voor een nog realistischere ervaring.
Voor velen is nu alleen de vraag wanneer de game uitkomt. Er hoeft namelijk niet meer gespeculeerd te worden. De FIFA 22 releasedatum is namelijk bekendgemaakt. Sterker nog, het zijn er dit jaar zelfs twee!
fifa 22 coverf1626081514

Vroegtijdige FIFA 22 release

Laten we aftrappen met de vroegtijdige releasedatum van FIFA 22. Die staat namelijk voor maandag 27 september op de planning. FIFA 22 komt namelijk via Early Access een paar dagen eerder uit, maar dan moet je wel de specifieke versie in huis halen die hier toegang voor geeft.
Dit betekent dan ook dat je de Ultimate Edition van FIFA 22 moet halen. Naast vier dagen Early Access krijg je dan namelijk ook nog een aantal andere voordelen, zoals een gratis upgrade naar de next-gen versie van de game. De andere voordelen, mits je de game pre-ordered zijn:
  • Tijdelijke aanbieding - FUT-helden-speler-item
  • Ones to Watch-speler-item
  • 4600 FIFA-punten
  • Team of the Week 1-speler-item
  • Kylian Mbappé-leenitem
  • FUT Ambassadeur-leenspelerkeuze
  • Speltype Carrière Talent van eigen bodem

De officiële releasedatum van FIFA 22

Wie niet honderd euro wil betalen voor de Ultimate Edition van FIFA 22 kan natuurlijk ook gewoon afwachten tot de game daadwerkelijk officieel verschijnt. Dit gebeurt namelijk vier dagen later, op vrijdag 1 oktober.
Op de eerste dag van de tiende maand van 2021 kun je dus aan de slag met de nieuwe footie. De game komt uit op verschillende platformen uiteraard. Op 1 oktober komt de game uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Google Stadia en Nintendo Switch. Laatstgenoemde is wel een Legacy Edition, wat in het verleden betekende dat eigenlijk alleen het rooster bijgewerkt wordt.
De normale editie van FIFA 22 komt overigens wel ook voor verschillende prijzen uit. Zo kost de standaard versie van de game op de PlayStation 4 en Xbox One 69,99 euro in de digitale schappen van de platformen, terwijl de next-gen versies van de game voor 79,99 euro over de digitale toonbank gaat. De PC-versie kost via Steam daarnaast 59,99 euro, maar komt dan wel op 2 oktober uit. Via Origin kost de game net zoveel, maar kun je wel gewoon op 1 oktober met de game aan de slag.

Populair Nieuws