PS5 scalpers hebben bot voor sneakers gebruikt

News
dinsdag, 01 december 2020 om 10:00
playstation 5f1603819462
De pre-order en lancering van de PS5 is vrij chaotisch verlopen, met scalpers die meerdere exemplaren hebben gekocht en vervolgens voor een flinke meerprijs verkopen. Uit een interview met een scalper blijkt dat ze een bot voor sneakers hebben gebruikt om de next-gen consoles te bemachtigen.
Toen de pre-orders live gingen voor de PS5 in september stonden spelers wereldwijd in de digitale rij om een exemplaar te bemachtigen. Velen daarvan grepen alleen naast het net en in veel landen hadden de meeste mensen niet eens een kans. Binnen een minuut waren alle exemplaren al weg en een paar minuten later stonden ze al op Ebay voor duizenden dollars.
De reden dat de consoles zo snel werden verkocht zijn scalpers. Door middel van bots kunnen ze de reservering veel sneller afhandelen dan een normaal mens ooit kan. Miljoenen spelers die gewoon een console wilden kopen, hadden daarom geen schijn van kans. In een interview met Pocket-Lint geeft een anonieme scalper nu aan dat ze geen speciale PS5 bots hebben gebruikt, maar bots voor sneakers die een beetje zijn herschreven. Volgens de scalper, genaamd ‘Jack’, klinkt het vrij ingewikkeld, maar is het een fluitje van een cent om een bot in te stellen. De Discord groep waar Jack toe behoort heeft duizenden PS5 exemplaren kunnen bemachtigen.

Wanneer komt er weer nieuwe PS5 voorraad?

Veel spelers hebben door de praktijken van scalpers geen PS5 kunnen bemachtigen, maar hopelijk komt daar binnenkort verandering in. Zo heeft bol.com aangegeven dat er in december een nieuwe voorraad next-gen consoles zal komen en ook Sony zelf heeft gezegd dat er in Nederland ‘voor het einde van het jaar’ meer exemplaren beschikbaar zullen zijn. Hopelijk kan zo snel mogelijk iedereen die dat wil zijn of haar next-gen console bestellen.

Populair Nieuws