Xbox Series X draait PS2 spellen beter dan PS5

News
dinsdag, 01 december 2020 om 9:30
xbox series xf1631877765
De nieuwe consoles van Microsoft zijn nog geen maand op de markt, maar staan nu al bekend als fantastische backwards compatible machines. Dit blijkt ook uit een nieuwe video van Youtuber Modern Vintage Gamer. Hij heeft het voor elkaar gekregen om de Xbox Series X en Series S PS2 spellen te laten draaien, iets wat de PS5 niet kan.
Door wat bijzondere trucjes in het ontwikkelaarsmenu van de Xbox Series X/S krijgen gebruikers het voor elkaar om PlayStation 2-titels te draaien op de nieuwe Xbox-consoles. De ingebouwde developer mode van de Series X/S kan door iedere gebruiker ingeschakeld worden, waarna spelers de “RetroArch emulation" kunnen draaien op het systeem.
Opvallend is dat de emulatie ervoor zorgt dat games ook nog eens in goede kwaliteit draaien. Games als God of War, Shadow of the Colossus en God Hand draaien als een zonnetje op de Series S, zoals in de video hieronder te zien. Wel zijn er een paar bugs hier en daar, zoals Modern Vintage Gamer zelf ook aangeeft.

PS2-games op Xbox Series X, niet op PS5

Opvallend is dat de PS2-titels wel afgespeeld kunnen worden op de Xbox Series X, maar niet op de PlayStation 5. De nieuwe console van Sony is wel backwards compatible met de PlayStation 4, maar eerdere systemen vallen buiten de boot. Xbox maakte daarentegen duidelijk dat de Series X/S alle generaties Xbox-games kan draaien. Nu blijkt die backwards compatibility nog net een stapje verder te gaan via emulatie.

Populair Nieuws

Laatste Reacties