Indie studio's s profiteren van populariteit PS5 reveal

News
donderdag, 18 juni 2020 om 15:30
kena bridge of spiritf1592479288
Tijdens de PS5 release zijn er flink wat games aangekondigd. Ook de kleinere indie games kwamen aan bod tussen al dat AAA-geweld. Veel van die games hebben enorm geprofiteerd van de PS5 reveal. Ze hebben miljoenen views getrokken.
De PS5 reveal heeft veel aandacht getroken. Miljoenen mensen bekeken teasers voor de PS5 release. Het blijft altijd spannend of al die mensen die zich massaal in indie games zijn gaan verdiepen, de games ook kopen tijdens de release van de PS5. Toch ziet het er goed uit voor de PS5 indie games.

PS5 reveal is hit voor indie games

De PS5 reveal trok zeker de aandacht van indie gamers. Denk bijvoorbeeld aan de de onthullende trailer van Kena: Bridge of Spirits de afgelopen vijf dagen 1,6 miljoen views heeft getrokken. Stray is ook een populaire PS5 release. Uiteindelijk behaalde game maar liefst 1,5 miljoen views op het officiële YouTube-kanaal van PlayStation. Little Devil wist op zijn beurt een mijlpaal van 1 miljoen views te overschrijden. Het laat zien hoe een presentatie van Sony grote invloed kan hebben op hoe mensen meer leren over welke indie games op dit moment in de startblokken staan.
Het is bijzonder dat drie indie games de grens van 1 miljoen geïntresseeerden passeert in minder dan vijf dagen. Indie games zijn vaak het ondergeschoven kindje. Normaal gaat de aandacht voornamelijk naar de grote titels. Daar waren er namelijk ook voldoende van tijdens de laatste PS5 reveal presentatie. Eerder schreven wij al over de beste PS5 games tot nu toe.

Exposure voor lijst PS5 release

De komende tijd zullen er nog wel meer games voor de PS5 release bekend worden gemaakt. Ook zullen we beetje bij beetje meer PS5 gameplay zien. Dat zal zeker ook voor de kleinere titels van de zogenaamde indie game developers gebeuren. Gezien Sony vaker van dit soort presentaties wil geven, kunnen indie game developers mogelijk vaker op dit soort exposure kunnen meeliften.