Update - Alles wat we weten over Fortnite Chapter 2 Seizoen 3

  Epic Games onthult iedere tien weken een nieuw seizoen voor Fortnite. Op het moment zitten we midden in Chapter 2 Seizoen 2 van de game, maar deze loopt op 29 april af. Dat betekent dat het bijna tijd is voor een onthulling! Wij vertellen je alles over Fortnite Chapter 2 Seizoen 3. Wat voor spektakel staat ons te wachten?

  Update - Seizoen 4 van start

  Inmiddels is Fortnite Chapter 2 Seizoen 3 alweer voorbij. Seizoen 4 is van start gegaan op 27 augustus en bracht een scala aan Marvel-helden met zich mee. Centraal staat Thor, die je via de Battle Pass kunt vrijspelen. Later in de Pass kun je ook andere helden en schurken vrijspelen, waaronder Iron Man, Groot en Doctor Doom.

  Heel veel informatie over Fortnite Chapter 2 Seizoen 3 is nog niet bekend, gezien Epic Games nog niks losgelaten heeft. Toch is er via onofficiële kanalen al een en andere over het komende seizoen bekend en zijn er de nodige geruchten.

  Wanneer begint het nieuwe Fortnite seizoen?

  We beginnen met het allerbelangrijkste. Wanneer begint het nieuwe Fortnite seizoen? Op dit moment is er officieel nog niets aangekondigd, maar de datum lijkt al geprikt te zijn. Chapter 2 Seizoen 2 eindigt namelijk op 29 april 2020 en datzelfde geldt voor de huidige Battle Pass. Dataminers hebben in de broncode van het tweede seizoen al een hele tijd geleden een aanwijzing gevonden voor een mogelijke datum.

  De specifieke datum 30 april 2020 staat namelijk in de code vermeld, net na het einde van seizoen 2. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat seizoen 3 naadloos op het tweede seizoen aansluit. Epic Games heeft er wel een handje van om een seizoen te verlengen en met de huidige situatie rondom het coronavirus is de mogelijkheid best aanwezig dat dit nu ook gebeurt. Als de dataminers gelijk krijgen, betekent dit dat we op 30 april met nieuwe content in de weer gaan.

  Update

  Fortnite Chapter 2 Seizoen 2 is uiteindelijk op 17 juni van start gegaan, na meerdere keren uitstel.

  Wat worden de nieuwe karakterskins en wapens?

  In dezelfde broncode vonden de dataminers namelijk ook een hele berg ongebruikte wapens, skins en zelfs muziek terug. Om precies te zijn vond Fortnite lekker HYPEX een heel aantal goodies die niet in Fortnite chapter 2 seizoen 2 zitten.

  Zo stond de Deadpool skin al even in de code, samen met een aantal andere toffe skins die nog niet beschikbaar zijn gemaakt. Hieronder is een paar geheim agenten te vinden die prima in het thema van het huidige seizoen passen. Het kan natuurlijk zo zijn dat de skins nooit het daglicht zullen zien, maar het kan ook zomaar dat we straks bijvoorbeeld een nieuwe demon en een stel nieuwe agenten krijgen.

  Over de nieuwe wapens valt momenteel alleen nog maar te speculeren. Hoe dan ook wordt er weer een wissel verwacht, waarbij oude wapens de kluis in gaan en nieuwe wapens hun intrede doen. Misschien haalt Epic Games wel een aantal oude wapens uit die beruchte kluis die intussen toch aardig vol moet zitten.

  Nieuwe plekjes om te verkennen

  Naast nieuwe skins en wapens zal Epic Games de map weer flink aanpassen in Seizoen 3. De vorige keer zijn er allerlei plekken bij gekomen zoals The Shark, een eiland in de vorm van een haai. Hier konden we de minibaas Skye vinden. Net uit de kust was er daarnaast een booreiland waar TNTina de dienst uitmaakte. In het midden van de map verscheen The Agency met als mini baas Midas.

  Wat er dit keer gaat gebeuren met de map is onbekend. Blijven de oude locaties op hun plek of zal Epic plaats maken voor nieuwe plekken waar we nu van alles ontdekt hebben. Epic Games kan van alles gaan doen met de map. Zo kan de map uitgebreid worden met een flinke lap land, maar Epic kan er ook een bom op gooien zoals ze eerder heeft.

  Een nieuw seizoen, een nieuw thema?

  Epic Games staat erom bekend dat er elk seizoen een nieuw thema komt. De afgelopen seizoenen is dat steevast hetzelfde geweest. Wij hebben de Chapter 2 seizoensthema’s op een rijtje gezet voor je:

  • Chapter 2 Seizoen 1: Doppelgangers
  • Chapter 2 Seizoen 2: The Agency

  Wat het thema voor Chapter 2 seizoen 3 precies wordt, is nog onbekend. Chapter 2 lijkt meer een verhaallijn dan losse thema’s te hebben en daardoor zou het wel eens kunnen dat we nu bijvoorbeeld met Rogue Agents te maken krijgen.

  Nieuwe Battle Pass verwachtingen

  Zoals ieder seizoen verloopt ook aan het einde van Chapter 2 Seizoen 2 de Battle Pass. Epic Games zou wel een hele gekke zet doen als er in Fortnite Chapter 2 Seizoen 3 geen nieuwe Battle Pass komt. Van deze Battle Pass verwachten we geen veranderingen in de prijs.

  Normaal gesproken kost de pas 1000 V-Bucks wat omgerekend ongeveer tien euro is. Wat er in de Battle Pass zit, is verder nog niet bekend. Je mag in ieder geval een XP-boost verwachten die altijd in het pakket zit en een paar toffe skins, karakters en emotes.

  Fortnite World Cup kwalificaties onderweg?

  Afgelopen jaar was er een heuse Fortnite World Cup en de verwachting is dat dat dit jaar niet anders zal zijn. Toen Fortnite vorig jaar met de kwalificaties begon was het april. Eind deze maand wordt Fortnite Chapter 3 verwacht. Daardoor gonst het momenteel van de geruchten rondom de kwalitifactieronde voor de World Cup. Het zou dus best kunnen dat bij de release van Fortnite Seizoen 2 Chapter 3 ook de eerste ronde richting de World Cup ingeluid wordt.

  Update - Het nieuwe Fortnite seizoen is begonnen!

  Epic Games heeft ons even laten wachten, maar eindelijk is het dan zover. Seizoen 3 van Fortnite Chapter 2 is begonnen. De game heeft allerlei veranderingen waaronder een aangepaste map, nieuwe skins die je met de Battle Pass kun bemachtigen en natuurlijk allerlei toffe nieuwe missies om te voltooien! Dit is er allemaal nieuw in Fortnite Chapter 2 Seizoen 3.

  Aangepaste map voor waterpret

  Fornite Chapter 2 Seizoen 3 brengt een aangepaste map met zich mee. Na de gebeurtenissen rondom The Device is er een tsunami losgebarsten die de spelwereld deels onderwater zet. Hierdoor is de kaart flink veranderd en biedt deze mogelijkheden die er eerst niet waren. Spelers kunnen duiken om nieuwe locaties te ontdekken, op haaien jetskiën en gebouwen op het water bouwen. Daarnaast is er een nieuw fort opgedoken op het water genaamd Fortilla.

  Nieuwe voertuigen en vijanden

  Met de veranderingen in het nieuwe seizoen is een heel aantal voertuigen meegekomen. Er zijn nieuwe voertuigen die je over land laten scheuren, zoals vrachtwagens, hanggliders om mee te skydiven en jetski's die je met haaien over het water laten suizen!

  Daarnaast voegt het nieuwe seizoen een heel aantal nieuwe vijanden aan de game toe om lekker mee te knokken. Over de hele map vind je maurauders die de wereld onveilig maken. Ze komen vanuit de lucht het eiland op vallen om vervolgens het gevecht met de spelers aan te gaan. Daarnaast moet je natuurlijk op blijven passen voor de andere spelers om dsie felbegeerde Victory Royale te bemachtigen!

  Nieuwe skins en wapens in de Battle Pass

  Een nieuw seizoen gaat in Fortnite altijd gepaard met een nieuwe Battle Pass. Zoals altijd kan deze gekocht worden voor 10 euro om 1500 V-Bucks én een heel aantal toffe goodies in de game vrij te spelen. Dit keer krijgt iedereen met een Battle Pass direct de Aquaman skin. Deze skin is gebaseerd op het personage uit de DC-films waarin Jason Momoa de superheld vertolkt. Naast Aquaman is er een skin die je verandert in een kat die een mech bestuurt, een celestial genaamd Siona, een eternal knight en een aantal nieuwe drifter-outfits. Ook is er een heel aantal aanpasbare skins vrij te spelen als je een aantal opdrachten op het eiland voltooit.

  De nieuwe wapens in Fortnite Chapter 2 Seizoen 3 bevatten onder andere een shotgun die je van dichtbij enorm krachtig maken. Daarnaast is er een granaatwerper en wat andere toffe nieuwe schietijzers vrij te spelen als je de Battle Pass hebt. De Battle Pass geeft je ook de mogelijkheid om in stijl uit de lucht te dwarrelen. Je kunt namelijk je eigen paraplu ontwerpen in de game. Op die manier zorgt Epic Games ervoor dat elke speler een eigen ontwerp heeft waarmee hij of zij het speelveld betreedt. Let wel op, als je je paraplu ontworpen hebt kun je deze niet meer aanpassen. Kies dus wijs je stijl!

  Dit bericht is op 27 juli 2020 bijgewerkt.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.