‘PS5 release komt wereldwijd op dezelfde dag’

  Het is alweer even terug dat Sony de PlayStation 5 officieel aan de wereld onthulde. Sindsdien draait de geruchtenmolen rondom de PS5 release date op volle toren. Eerder deze week liet een analist nog weten wanneer de PS5 uitkomt en hoe duur de next-gen console gaat worden. Nu duidt een advertentie van Amazon en Flipkart op de wereldwijde release van de PS5.

  Sony

  Volgens de productvermeldingen op Amazon en Flipkart, komt de PS5 release eind 2020 naar India. Als lanceringsdatum heeft de gloednieuwe PlayStation een wereldwijde release van ‘Late 2020’.

  Op de teaser zijn twee PlayStation 5 varianten te zien. De reguliere PlayStation 5 én de PS5 Digital Edition, die komt zonder diskinvoer. Hiernaast staan er ook een aantal accessoires op, zoals een camera, headset, afstandsbediening en laadstation. Onderaan de productvermelding van Flipkart en Amazon zijn een aantal games te vinden. Onder meer Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West en Grand Turismo 7 zijn te zien.

  De PlayStation 5 aankondiging op Amazon.

  PS5 release in India

  Toen Sony de PS4 in 2013 lanceerde, werd deze in Noord-Amerika op 15 november uitgebracht. Europa was op 29 november aan de beurt en in Japan konden ze er pas op 22 februari van genieten. In India werd de PlayStation 4 in december 2013 gelanceerd. De console was in India pas in januari 2014 te koop.

  Als de informatie op Amazon en Flipkart lijkt te kloppen, dan zal de PS5 tussen december 2020 en januari 2021 worden gelanceerd in India. Het is natuurlijk niet 100 procent zeker. Eerder deze week liet een analist nog weten dat Sony op 13 juli met de PS5 prijs komt.

  De releasedatum en pre-oder datum volgen daarna pas. De analist heeft het al eens eerder bij het juiste eind gehad. Zo voorspelde hij al wanneer het nieuwe PS5 reveal event zou zijn, waarin uiteindelijk de console onthuld is.

  Sony

  Prijs PS5 ook bekend

  Sony lijkt de PS5 prijs dus nog eventjes voor zich te houden. Het lijkt er op dat de PlayStation 5 zo’n 42.000 Indiase roepies moet gaan kosten. Omgerekend naar euro’s is dat ongeveer 495 euro. De PS5 Digital Edition moet 33.500 Indiase roepies gaan kosten, wat neerkomt op zo’n 395 euro.

  Update - Wanneer komt de PS5 uit?

  Inmiddels weten we dat de PlayStation 5 wereldwijd niet op dezelfde dag zal verschijnen. De console verschijnt op 12 november in de Verenigde Staten, Japan en Canada, terwijl Europa nog een weekje moet wachten. De console verschijnt hier in Nederland op 19 november.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.