‘PS5 release Marvel’s Wolverine laat nog even op zich wachten’

News
dinsdag, 21 november 2023 om 10:00
marvels wolverinef1700557303
De Spider-Man games van Insomniac zijn een groot succes en veel mensen kijken dan ook uit naar de Wolverine-game die bij de studio in ontwikkeling is. Nog niet al te lang geleden waren er berichten dat die volgend jaar al zou verschijnen. Maar nu wordt beweerd dat het toch iets langer duurt.
Marvel’s Wolverine verschijnt niet in 2024, zo beweert leaker Daniel Richtman (via Insider-Gaming). Onlangs stond dat jaar vermeld op de Artstation-pagina van een concept artist voor de game. Maar volgens Richtman is de release niet eerder dan 2025.
Of het nu 2025 of 2024 wordt, het is vrij snel na Marvel’s Spider-Man 2. Dat lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar er zijn minstens twee teams binnen Insomniac Games. De Wolverine-game is dan ook al enige tijd in ontwikkeling, zonder dat daar veel staf die ook aan Spider-Man 2 werkte voor nodig was. Een relatief snelle release is daarom niet ondenkbaar.

Marvel’s Wolverine krijgt onverwachte setting

Wolverine is natuurlijk Marvel’s bekendste Canadees, maar als we Richtman mogen geloven, speelt de game zich niet geheel af in dat land, of zelfs in Amerika. Marvel’s Wolverine zou zich namelijk afspelen in Madripoor, een fictieve stad in Zuidoost-Azië. MCU-fans kunnen deze locatie kennen uit The Falcon and the Winter Soldier.
Er huizen in Madripoor veel piraten en andere criminelen. De Wolverine game zou dan ook aanzienlijk duisterder en gewelddadiger zijn dan Spider-Man of andere games van Insomniac. Desondanks is onlangs bevestigd dat Marvel’s Wolverine zich in hetzelfde universum afspeelt als de Spider-Man games.