"Max Verstappen stopt niet vroeg met F1 door Lewis Hamilton"

News
dinsdag, 21 november 2023 om 9:30
max verstappen gp las vegas 2023 trofeef1700555143
Max Verstappen heeft al meermaals gezegd dat hij mogelijk al stopt met F1 als zijn contract afloopt in 2028. Maar voormalig F1-coureur Johnny Herbert denkt daar het zijne van, vanwege de records van Lewis Hamilton.
Bij elke verandering in de Formule 1 windt Max Verstappen er geen doekjes omheen. Als iets afbreuk doet aan het klassieke F1-format, zoals de toevoeging van sprintraces of een enorme show om een Grand Prix heen, dan laat de Nederlander daar duidelijk zijn afkeer over horen. Dat zijn ook de redenen waarom de drievoudig wereldkampioen erover nadenkt om te stoppen met F1 na 2028, wanneer zijn contract met Red Bull Racing afloopt.
Johnny Herbert denkt alleen niet dat Verstappen al zo snel zal stoppen met de sport, zo laat hij weten aan Genting Casino. En dat komt met name door de vorm waarin de Nederlander zich verkeert. Op het huidige traject kan Verstappen aan het einde van 2025, wanneer de regels weer veranderd worden, op vijf wereldtitels zitten. Dan beginnen de records van Lewis Hamilton en Michael Schumacher wel erg in zich te komen.

“Max is zich erg bewust van het feit dat hij het talent heeft om het record van zeven wereldtitels te verslaan. Dat is zijn motivatie. Hij is ouder en volwassener aan het worden en hij gaat het leven buiten de F1 bubbel meer waarderen. Zijn hele houding en mentaliteit gaat alsnog over winnen. Hij zou Le Mans kunnen doen met zijn vader, maar zijn focus ligt en zal op F1 blijven liggen.”

Verstappen de teambaas

De Nederlander heeft er geen geheim van gemaakt dat hij ooit de 24 uur van Le Mans wil rijden. Collega Fernando Alonso heeft zich ook al aangeboden als partner voor een team. Daarnaast heeft Verstappen ook andere ambities als het aankomt op de motorsport. Namelijk niet als coureur, maar als teambaas. Hij is zelfs al bezig met het opzetten van een GT3-team, waarbij hij één stoeltje wil gebruiken voor het promoveren van simcoureurs naar de echte autosport.

Populair Nieuws