Update - Brooklyn Nine-Nine-acteur Andre Braugher plotseling overleden

News
vrijdag, 15 december 2023 om 14:00
andre braugherf1702455743
Hollywood is weer een grote naam kwijt. Afgelopen maandag is acteur Andre Braugher, die bij velen bekendstond als Captain Raymond Holt uit Brooklyn Nine-Nine, overleden op 61-jarige leeftijd.

Update - Oorzaak overlijden bekendgemaakt

De publicist van Andre Braugher heeft nu aan de BBC gemeldt waar de acteur aan is overleden. Braugher leed aan longkanker. De diagnose voor de ziekte kreeg de acteur pas een paar maanden geleden.
Origineel bericht:
Het overlijden van Andre Braugher is bekendgemaakt door Jennifer Allen, de publicist die al lang werkzaam was voor de acteur. Dat meldt The Hollywood Reporter. Braugher is overleden na een kortstondig ziektebed. Waar de acteur precies aan leed is niet bekend.
Braugher speelde voor het eerst in een film in 1989, als Thomas Searles in het historische oorlogsdrama Glory. Zijn grote doorbraak kwam niet veel later, toen hij de rol bemachtigde van Detective Frank Pembleton in Homicide: Life on the Street. Zes jaar lang speelde Braugher de detective, waarvoor hij in 1998 de Emmy kreeg voor Outstanding Lead Actor in a Drama Series.
Tegenwoordig is Braugher voornamelijk bekend door zijn optreden als Captain Raymond Holt in de politie-sitcom Brooklyn Nine-Nine. Als stoïcijnse kapitein wordt hij eerst geïntroduceerd als tegenhanger van de losbandige Jake Peralta (Andy Samberg), maar op den duur bouwt hij een sterke en vertrouwde relatie op met de detectives van het district. Voor zijn rol als Raymond Holt is Baugher maar liefst vier keer genomineerd voor een Emmy en hij heeft twee keer de Critics’ Choice Television Award gewonnen.

Acteur tot het einde

Tot vlak voor zijn dood was Braugher nog druk bezig met acteren. Zo verschijnt hij postuum nog in de Netflix-serie The Residence, waar hij opnames voor heeft gemaakt vlak voor de acteursstaking. Hoewel veel scènes met Braugher al zijn geschoten, is het niet duidelijk wat showrunner Paul Williams Davies gaat doen na het overlijden van de acteur.
Andre Braugher wordt overleefd door zijn vrouw Ami Brabson, die hij leerde kennen op de set van Homicide: Life on the Street, en hun drie kinderen.
Dit bericht is bijgewerkt op 15 december 2023.