PS5 patent wijst op handige nieuwe functie

News
donderdag, 25 november 2021 om 12:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Een nieuw patent van Sony, ontdekt door OPAttack, geeft inzicht in een nieuwe functie die de PS5 misschien krijgt. Aan het patent te zien lijkt het erop dat Sony werkt aan een manier waardoor PS5 gebruikers makkelijker tussen apps en games kunnen wisselen.
Een onlangs aangevraagd patent van Sony laat een beeld zien van een nieuwe functie voor de PS5. Aan het patent is te zien dat het bedrijf werkt aan een manier om het mogelijk te maken dat gebruikers sneller kunnen wisselen tussen games en apps. Het zou zelfs zo ver gaan, dat games op de achtergrond open blijven staan wanneer je een app opent. Een game hoeft dan niet weer opnieuw in te laden.

Komt deze PS5 functie er ook?

Het is niet duidelijk of er ook echt zo'n functie naar de PlayStation komt. Het is een aanvraag voor een patent. Sony ontwikkelt dus de technologie en heeft daar de rechten van. Een ander bedrijf zoals Xbox mag dan niet zomaar die technologie gaan gebruiken. Sony is ook niet verplicht om de functie toe te voegen wanneer het patent wordt goedgekeurd. In de toekomst moet dus blijken of Sony ervoor kiest de functie toe te voegen aan de PS5.
De functie is niet helemaal nieuw. Xbox had een soortgelijk idee en dit werd ook toegevoegd aan de Xbox One. Het bedrijf stopte hier alleen mee, omdat er problemen ontstonden met de RAM. Waarschijnlijk zal Sony hier ook rekening mee houden en gaat het bedrijf proberen een functie toe te voegen die niet voor RAM problemen of andere problemen gaat zorgen. Voor de Xbox Series X en S heeft Microsoft wel een zogeheten Quick Resume toegevoegd die goed werkt.

Populair Nieuws