Towerborne gameplay mixt avontuur met een beat-em-up (gespeeld op gamescom)

Article
maandag, 28 augustus 2023 om 15:30
towerbornef1692950888
2023 is voor Xbox het grootste jaar ooit op gamescom. Zo had Microsoft één van de grootste booths op de beursvloer. Eén van de titels die daar aanwezig was, was Towerborne, de gloednieuwe game van Stoic Studio. Laat de nieuwe game van de makers van The Banner Saga een goede indruk achter?
Towerborne is de langverwachte nieuwe titel van Stoic Studio, de game waar voor de aankondiging tijdens de Xbox Games Showcase eerder dit jaar al veel geruchten over gingen. Project Belfry was de interne naam lange tijd en dat heeft te maken met de setting van de game. In Towerborne staat de zogeheten Belfry namelijk al centraal punt in de wereld als een teken van hoop en veiligheid voor de mensheid.

Actie en avontuur in een beat-em-up jasje

De Belfry is als het ware de enige veilige thuishaven voor wat over is van de mensheid, terwijl buiten de muren tal van monsters de wereld onveilig maken. Dat is waar jij als de speler een rol gaat spelen. In de game ben jij een zogeheten Ace en ben jij er klaar voor om het gevecht aan te gaan met al die dodelijke monsters.
Dat doe je alleen of samen met vrienden, want Towerborne is volledig in vier-speler co-op te spelen, al speelde ondergetekende tijdens zijn demo met één van de ontwikkelaars. De actie-avonturen-titel speelt tijdens de levels zelf dan ook al gauw als een beat-em-up waarbij vol wordt ingezet op het uitdelen van rake klappen samen met vrienden.
Duidelijk is dat het belangrijk is om goed op te letten waar je staat, want zowel in de voor- als achtergrond vliegen de vijanden je om de oren. Chaotisch op de knoppen rammen gaat je dan ook geen windeieren leggen. Precisie en het halen van combo's brengen je naar de overwinning, al voelen de controls nog iets stroperig aan bij één van de klassen.

Klasse keuzes

In Towerborne heb je namelijk verschillende klassen om uit te kiezen. Een deel daarvan was speelbaar tijdens onze gamescom demo. Ondergetekende ging aan de slag met de heavy hitter. Een andere klasse waarmee je aan de slag kunt, is de zwaardvechter. Deze beschikt naast een mooi steekwapen ook een schild, waarmee je jezelf wat beter kunt beschermen tegen de talloze vijanden die de wereld plagen.
Het ziet er dan ook naar uit dat er een level compleet ander gespeeld kan worden afhankelijk van het personage dat je kiest, waarbij je op het einde van het level uiteraard een toffe baas moet verslaan. Voordat je dat zelf met vrienden kunt ervaren, moet je alleen nog wel even geduld hebben. Towerborne staat namelijk voor 2024 op de planning. De game verschijnt dan op Xbox Series X/S en PC.