De beste PS5 accessoires in 2024

Article
vrijdag, 16 februari 2024 om 16:30
De PlayStation 5 gaat zijn vierde, volledige jaar op de markt in en over de jaren zijn er tal van accessoires uitgekomen. Vaak zie je door alle extra hardware die over de jaren uitkomt door de bomen het bos niet meer. Tijd om beste PS5 accessoires onder de loep te nemen, zodat jij gemakkelijk kunt vinden wat je nog moet scoren!

PlayStation Pulse 3D

We trappen af met de PlayStation Pulse 3D headset. Tijdens de lanceringsperiode van de PlayStation 5 waren weinig accessoires zo gewild als deze headset en de reden is logisch. Het heeft volledig te maken met het feit dat deze headset 3D Audio op uitstekende wijze overbrengt.
Met de nieuwste console van Sony werd namelijk ingezet op audio die voor een rijkere ervaring zorgt. Geluiden worden accurater vanaf alle kanten naar de speler gebracht.
Met de 3D Pulse headset ervaar je dit gelijk en als PlayStation 5 accessoire is het dan ook één van de beste om in huis te halen. Het is alleen geen must als je een surround sound-systeem in huis hebt.

PlayStation Portal

Van één van de meest geliefde PlayStation 5 accessoires schakelen we over naar één van de meest controversiële: PlayStation Portal. Deze streaming handheld is namelijk bedoeld als extra manier om de games op PlayStation 5 te spelen zonder dat je de televisie nodig hebt.
Soms wil iemand anders binnen het huishouden namelijk wel eens de televisie gebruiken terwijl jij aan het gamen bent. In die gevallen is het handig dat je met de PlayStation Portal gewoon verder kunt waar je gebleven was.
Het is alleen geen handheld die je zomaar even mee kunt nemen op vakantie. Het apparaat heeft namelijk altijd een goede connectie met het internet nodig om te verbinden met de PS5. Is deze er niet, kun je niet gamen en bij een instabiele verbinding gaat de kwaliteit er flink op achteruit.

PlayStation Edge

Wie zijn game-ervaring naar het volgende niveau wil tillen, kan ook kiezen voor de DualSense Edge-controller. Deze speciale controller valt op te tekenen als PlayStations Pro-controller. Dat valt ook wel aan de prijs af te lezen: 239,99 euro.
Hiervoor krijg je wel flink wat extra features, zoals back buttons (die in twee varianten geleverd worden). Hierdoor hoef je nooit meer je vingers van de sticks af te halen, wat tijdens competitieve games belangrijk is.
Aanvullend kun je de afstand van de triggers instellen voor een snellere reactie en kun je ook het profiel van de sticks zelf aanpassen. Daarnaast kun je speciale profielen aanmaken per game, waardoor je per game met extra plezier kunt spelen.
sony ps5 dualsense oplaadstationf1600359987

DualSense oplaadstation

Er zijn weinig PS5 accessoires die zo handig zijn als het oplaadstation voor de DualSense controllers. Met deze handige accessoire kun je twee controllers tegelijk opladen, terwijl ze ook nog eens mooi tentoongesteld worden in je woning.
De controllers zelf lichten een beetje op, terwijl ze van stroom voorzien worden, waardoor je duidelijk ziet of de controllers opgeladen worden. Gezien de PlayStation 5-controllers best snel leeg gaan, is dit dan ook geen overbodige luxe.

PlayStation Pulse Explore

Tot slot zijn er nog de PlayStation Pulse Explore oordopjes. Deze earbuds zijn recent pas verschenen en maken gebruik van een nieuwe technologie. Het betreft de PlayStation Link-technologie die op speciale wijze verbindt aan je console, PC, Mac of PlayStation Portal.
Hierdoor krijg je geluid van de game zonder vertraging binnen, terwijl AI-technologie wordt gebruikt voor ruisonderdrukking. Verder gebruiken deze oortjes Planar Magnatic-drivers die voor meer detail in het geluid zorgen, terwijl de bas ook helderder en dieper is.
Heb jij één van deze PS5 accessoires in huis of wil je er nog eentje halen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.