'PS5 kan binnenkort ook PlayStation 3 games afspelen'

News
donderdag, 27 juni 2024 om 20:00
playstation 5 thumbf1624433855
Op de PS5 zijn inmiddels games van meerdere generaties beschikbaar om op te spelen. Naar verluidt komen daar binnenkort ook titels van de PlayStation 3 bij.
Sinds de PlayStation 5 is uitgekomen, is het mogelijk om titels van de voorgaande generatie op de console te spelen. De PS5 en PS4 zijn namelijk allebei gebaseerd op dezelfde soort architectuur, die veel overeenkomsten vertoont met de architectuur van een moderne PC.
Dat geldt alleen niet voor de generaties die ervoor zijn gekomen, in het bijzonder de PlayStation 3. De complexe architectuur van die console betekende dat de games niet backwards compatible waren op de PlayStation 4. Ook alleen de originele ‘fat’ PlayStation 3 kon games van de PlayStation 2 draaien, latere edities van de console niet meer.
Hoewel er remasters van geprezen games zijn gelanceerd op latere consoles, zoals The Last of Us, zijn er alsnog geliefde PS3-titels die vrijwel onmogelijk zijn om te spelen als je niet de console zelf in huis hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot. Maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in.
Volgens Nick Baker van XboxEra en zou Sony namelijk bezig zijn met backwards compatibility voor sommige PlayStation 3 games. Jeff Grubb zegt hetzelfde te hebben gehoord en vult het gerucht aan.

“Ik hoor hier al een flinke tijd over. Ik dacht eigenlijk dat het eerder dit jaar al aangekondigd zou worden, maar dat is niet gebeurd. Dat betekent niet dat het nooit gaat gebeuren, misschien wel.”

- Jeff Grubb

PS3 games spelen via PlayStation Plus

Met de nieuwe technologie moet het mogelijk worden om games via emulatie daadwerkelijk te draaien op de PlayStation 5. Momenteel is het namelijk wel een optie om een geselecteerd aantal games van de oude generatie te spelen via PlayStation Plus Premium. Met het abonnement worden games alleen naar je console gestreamd en draaien ze dus niet daadwerkelijk op de hardware van de nieuwste PlayStation console.

Populair Nieuws

Laatste Reacties