'PS5 graphics geven SDR-games niet goed weer'

News
dinsdag, 30 maart 2021 om 12:00
reservar ps5 ofertaf1600420403
Op de PlayStation 5 is een probleem ontdekt via Digital Foundry. Het betreft de PS5 graphics die niet goed afgebeeld zouden worden als het op SDR-games aankomt. Wanneer games in een standard dynamic range-resolutie afgebeeld worden, zou dit met niet goed gebeuren.
Het nieuws komt via Alexander Battaglia van Digital Foundry. Wanneer de high dynamic range wordt uitgeschakeld in de PS5-instellingen, gaat het mis. Dat leidt namelijk tot een incorrecte weergave van het beeld die voornamelijk de zwartwaarden verkeerd vertoond.
Dat stelt Battaglia voor in ieder geval backwards compatible-titels. Er is dan namelijk sprake van de zogeheten black crush, waardoor de zwartwaarden verdrukt worden en zelfs kunnen wegvallen. Dit komt doordat de PlayStation 5 andere zwartwaarden gebruikt, wat tot verschil leidt ten opzichte van onder andere de PS4, Xbox One en PC.
Check de tweet hieronder zelf.

PS5 kan beter altijd in HDR-modus staan

Een collega stelt dat het beter is om de PlayStation 5 waar mogelijk altijd in HDR-modus te laten staan. Zo ben je er zeker van dat het beeld niet te maken krijgt met black crush. Wanneer je SDR-games in HDR-modus aanzet, zorgt dit volgens hem namelijk voor een betere weergave. Opvallend is juist dat dit doorgaans voor slechtere resultaten zou moeten veroorzaken.
Of het probleem opgelost wordt, valt voor nu nog niet te zeggen. Voor velen is het overigens nog de vraag wanneer ze een PlayStation 5 weten te bemachtingen. Om die fans te helpen, hebben we een overzicht voor je met de plekken waar je de console kunt scoren!